ΕΛΛΑΔΑ

Ρέντη: Στον ανακριτή ο 18χρονος - Απολογείται για τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού

Ρέντη: Στον ανακριτή ο 18χρονος - Απολογείται για τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού

Ο 18χρονος είχε ζητήσει και είχε λάβει προθεσμία να απολογηθεί σήμερα Πέμπτη, για τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού στου Ρέντη.

Έφτασε στον ανακριτή λίγο πριν τις 11 το πρωί της Πέμπτης, ο 18χρονος που συνελήφθη για τον σοβαρότατο τραυματισμό του αστυνομικού κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη, έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη».

Σημειώνεται ότι εναντίον του συλληφθέντα έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία.

Κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών,για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο 18χρονος, σύμφωνα και με μαρτυρίες από πρόσωπα κλειδιά της υπόθεσης, φέρεται να ομολόγησε τις πράξεις του και να παραδέχθηκε ότι ο ίδιος ήταν που εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα η οποία «καρφώηθκε» στον μηρό του αστυνομικού».

Βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας στα χέρια του 18χρονου

Το τελευταίο στοιχείο που έλειπε από τους αστυνομικούς για να «δέσουν» τις κατηγορίες κατά του 18χρονου , έφτασε στα χέρια των Αρχών.

Όπως ανέφερε το MEGA, τα αποτελέσματα από τα τεστ για πυρίτιδα από τα δάχτυλα του 18χρονου ήταν θετικά, δηλαδή είχε χρησιμοποιήσει φωτοβολίδα το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου.

Το σκέλος ήταν περισσότερο τυπικό ωστόσο αυτό που παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως σήμερα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη ΓΑΔΑ και ο αδερφός του 18χρονου, ένας 16χρονος, ο οποίος υπέπεσε σε αντιφάσεις και πάρθηκε και από τα χέρια του δείγμα για τον εντοπισμό πυρίτιδας.

Τρεις παράλληλες έρευνες για την «υπόθεση Ρέντη»

Τρεις παράλληλες έρευνες «τρέχει» η ασφάλεια για να περάσει χειροπέδες σε εκείνους που οδήγησαν στην διπλή δολοφονική επίθεση κατά του αστυνομικού στου Ρέντη αλλά και για να γίνει ένα πρώτο βήμα στον περιορισμό των «στρατών» με τα full face.

Η πρώτη έρευνα είναι η αναζήτηση πληροφοριών από τους κόλπους των οπαδών, των συνδέσμων και όσων τους συναναστρέφονται. Είναι η έρευνα που οδηγεί σε καταθέσεις στα γραφεία της ασφάλειας κι εκείνη που οδήγησε στον 18χρονο. Ίσως είναι και η πιο σημαντική για τους αστυνομικούς καθώς συλλέγουν στοιχεία απ’ όσα προηγήθηκαν του επεισοδίου, όσα εκτυλίχθηκαν τα κρίσιμα λεπτά και όσα ακολούθησαν τα επόμενα 24ωρα. Οι εμπλεκόμενοι μετά την επίθεση μίλησαν σε δικούς τους. Κάποιοι γνωρίζουν και φοβούνται να αποκαλύψουν, ωστόσο υπάρχουν κι εκείνοι που είδαν, άκουσαν, ξέρουν και προσφέρουν στην έρευνα σημαντικά στοιχεία. Μια έρευνα βέβαια αρκετά δύσκολη καθώς όταν μιλάμε για οργανωμένους οπαδούς επικρατεί ένα κλίμα φόβου και σίγουρα δεν περνά απαρατήρητο στην ασφάλεια το απειλητικό μήνυμα που δέχθηκε η οικογένεια του 18χρονου. Στους κύκλους των οργανωμένων όπως και της νύχτας, κάποια πρόσωπα είναι γνωστά όπως και οι ρολόι που έχουν στους συνδέσμους και τα γήπεδα.

Η δεύτερη έρευνα και αυτή που ουσιαστικά έρχεται να "δέσει" την πρώτη είναι εκείνη στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Το dna, τα αποτυπώματα και τα δείγματα για πυρίτιδα. Μπορεί να παίρνει χρόνο όμως από τη Δευτέρα που θα αρχίσουν να βγαίνουν τα αποτελέσματα αξιωματικοί δεν αποκλείουν η μία σύλληψη να διαδέχεται την άλλη. Έχουν στα χέρια τους ευρήματα τόσο από το σημείο του επεισοδίου, όσο και εντός γηπέδου που περιμένουν τα ταιριάξουν με τα δείγματα που έχουν ληφθεί από τους προσαχθέντες. Υπάρχουν όμως και ευρήματα που ίσως βάλουν στο κάδρο και άτομα που δεν ήταν ανάμεσα στους 424 αλλά είχαν ενεργό ρόλο στον σχεδιασμό και την επίθεση.

Ουσιαστικά θα απαντηθεί το ερώτημα: «Ποιοι συμμετείχαν στα επεισόδια ή οργάνωσαν» και έφυγαν; Ωστόσο προτεραιότητα για τα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν τα δείγματα από τον 18χρονο, τον αδερφό του και τουλάχιστον ακόμα 10 ατόμων γνώριμων των αρχών για οπαδική βία.

Τρίτη και εξίσου πολύ σημαντική έρευνα είναι εκείνη του διαδικτύου. Οι αστυνομικοί εξετάζουν ψεύτικους λογαριασμούς και προφίλ με παρατσούκλια που έχουν ενεργή δράση όπως και τις ανοιχτές διαδικτυακές συζητήσεις μεταξύ οργανωμένων οπαδών. Ερευνούν επίσης και προφίλ με καλυμμένα στοιχεία όπως παρατσούκλια ή κομμένα ονόματα. Τέλος ελέγχουν αναρτήσεις στα social media αλλά και «σπασμωδικές κινήσεις» όπως το γεγονός ότι κάποιοι κλείδωσαν λογαριασμούς.

Σχετικές ειδήσεις