ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Γιατί επικρατεί χάος στους δρόμους της Αθήνας - Η απάντηση της τροχαίας

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Γιατί επικρατεί χάος στους δρόμους της Αθήνας - Η απάντηση της τροχαίας

Όσο πλησιάζουμε στις γιορτές το πρόβλημα γίνεται εντονότερο, η τροχαία θα έπρεπε  λοιπόν να έχει μεριμνήσει και να μην μετατρέπονται οι δρόμοι σε... πάρκινγκ

Τις τελευταίες εβδομάδες χρειάζεσαι υπογλώσσιο στους δρόμους της Αθήνας.

Η κίνηση ξεπερνά κάθε προηγούμενο, με τους οδηγούς να διανύουν αποστάσεις μερικών λεπτών σε 20 και 30 λεπτά, άλλοι να βρίσκονται ακινητοποιημένοι ακόμα και σε στενά που οδηγούν σε κεντρικές αρτηρίες, τα νεύρα να σπάνε και τελικά να οδηγούν όλοι νευρικά χάνοντας την υπομονή τους.

Η εικόνα αυτή δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας και μέσα σε όλα αυτά να κλείνουν και λωρίδες σε δρόμους - όπως στη Βεΐκου - για τις ανάγκες κατασκευής του μετρό.

Όσο πλησιάζουμε στις γιορτές το πρόβλημα γίνεται εντονότερο, η τροχαία θα έπρεπε λοιπόν να έχει μεριμνήσει και να μην μετατρέπονται οι δρόμοι σε... πάρκινγκ.

Προφανώς γι αυτήν την κατάσταση ζητήσαμε μια απάντηση απο την τροχαία δίνοντάς μας στοιχεία συγκεκριμένα.

Σύμφωνα λοιπόν με αξιωματικό της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής καθημερινά απασχολούνται 260 αστυνομικοί σε όλο το λεκανοπέδιο για την κυκλοφορία αλλά και για την εφαρμογή του Κ.Ο.Κ.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και τις 9 το βράδυ τουλάχιστον 80 αστυνομικοί βρίσκονται σε κεντρικές διασταυρώσεις και ρυθμίζουν την κυκλοφορία ,ενώ όλο το 24ωρο πραγματοποιούνται 96 - 100 περιπολίες για τον εντοπισμό παραβάσεων και απασχολούνται περισσότεροι απο 180 άνδρες της τροχαίας.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με στοιχεία που έλαβε το newsbomb.gr απο την τροχαία, κάθε βράδυ μετακινούνται συνεργεία σε 7 σημεία τα οποία προχωρούν σε μπλόκα και ελέγχους.

Τα σημεία αυτά είναι η παραλιακή (λιμανάκια), Σχιστό, Λεωφόρος Καραμανλή (Ολυμπιακό Χωριό), Άγιος Στέφανος, Συγγρού, Κηφισίας, Αγία Βαρβάρα.

Τι δεν γίνεται λοιπόν σωστά;