ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Μπέρδεψαν τα... φέρετρα - Οικογένεια ανακάλυψε πως κήδευε λάθος άνθρωπο

Ζάκυνθος: Μπέρδεψαν τα... φέρετρα - Οικογένεια ανακάλυψε πως κήδευε λάθος άνθρωπο

Το σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε εκκλησία χωριού στην περιοχή του Λαγανά Ζακύνθου 

Ένα αδιανόητο λάθος σημειώθηκε σε κηδεία ηλικιωμένης γυναίκας στη Ζάκυνθο, σοκάροντας συγγενείς και φίλους της εκλιπούσας που παρευρίσκονταν στον ιερό ναό για την τελετή.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της εξόδιου ακολουθίας τα παιδιά και τα εγγόνια της ηλικιωμένης ζήτησαν να ανοιχθεί το φέρετρο, προκειμένου να αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά την μητέρα και γιαγιά τους, ήρθαν όμως αντιμέτωποι με ένα θέαμα που τους άφησε άφωνους. Μέσα στο φέρετρο ήταν μία άγνωστη γυναίκα και όχι η δική τους συγγενής.

Το σοκαριστικό περιστατικό σημείωθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, σε εκκλησία χωριού στην περιοχή του Λαγανά Ζακύνθου και όταν αποκαλύφθηκε το μακάβριο λάθος στον ναό επικράτησε μεγάλη ένταση, αφού οι συγγενείς, εξοργισμένοι ζήτησαν κατευθείαν εξηγήσεις από τους υπεύθυνους του γραφείου τελετών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η γυναίκα είχε ταφεί ήδη, νωρίτερα, αντί άλλης, από άλλη οικογένεια, που όμως δεν είχε ανοίξει το φέρετρο, γιαυτό και δεν ανακάλυψε το λάθος.

Αυτό φυσικά σημαίνει ότι έπρεπε να ενημερωθεί και η άλλη οικογένεια, για το γεγονός ότι δεν αποχαιρέτησαν τον δικό τους άνθρωπο αλλά μία άλλη γυναίκα, προκειμένου να γίνει εκταφή και να τελεστούν νέες νεκρώσιμες ακολουθίες.

Δεν έχει διευκρινιστεί πάντως εάν οι ευθύνες βαραίνουν το γραφείο τελετών, το νεκροτομείο ή κάποιον άλλο υπεύθυνο.