ΕΛΛΑΔΑ

Βόμβα στα ΜΑΤ: Νέα οργάνωση με παλιά συνταγή πίσω από τη επίθεση

Βόμβα στα ΜΑΤ: Νέα οργάνωση με παλιά συνταγή πίσω από τη επίθεση

ΜΑΤ: Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι υπάρχει μια ζύμωση μεταξύ παλιών μελών και ατόμων τα οποία είχαν ενταχθεί σε τρομοκρατικές οργανώσεις και δεν είχαν συλληφθεί

Τα κομμάτια του παζλ της επίθεσης με βόμβα στην έδρα των ΜΑΤ στην Καισαριανή, πριν από δύο 24ωρα, προσπαθούν να συνθέσουν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής.

Για το περιστατικό ακόμη δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι αυτό θα συμβεί όταν θα υπάρξει ένα επιτυχημένο χτύπημα. Γι’ αυτόν τον λόγο, βρίσκονται σε «κόκκινο» συναγερμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι υπάρχει μια ζύμωση μεταξύ παλιών μελών και ατόμων τα οποία είχαν ενταχθεί σε τρομοκρατικές οργανώσεις και δεν είχαν συλληφθεί, όπως της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών».

Συνεχίζονται οι έρευνες

Η βόμβα μπορεί να μην εξερράγη όμως δεν ήταν προχειροδουλειά, αναφέρουν από την Αντιτρομοκρατική, ενώ από την αρχική έρευνα που έγινε στον μηχανισμό, δε φαίνεται πως υπάρχουν αποτελέσματα. Οι έρευνες θα συνεχιστούν μήπως εντοπιστεί κάποιο αποτύπωμα ή γενετικό υλικό, στελέχη πάντως της Αντιτρομοκρατικής κάνουν λόγο για προσεγμένη δουλειά και ανθρώπους που ξέρουν καλά τι κάνουν.

Την ίδια στιγμή, οι έρευνες δεν περιορίζονται μόνο στην Αθήνα αλλά έχουν επεκταθεί και στην Περιφέρεια και συγκεκριμένα στην Πελοπόννησο, όπου σημειώνονται πολλές ένοπλες ληστείες, ενώ εξετάζονται και άτομα στα οποία έχουν βρεθεί στην κατοχή τους εκρηκτικές ύλες όπως αυτές που εντοπίστηκαν στην Καισαριανή.