ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία στην Αττική - Πλημμύρισαν δρόμοι στο Φάληρο, κλείνουν λωρίδες της Ποσειδώνος

Κακοκαιρία στην Αττική - Πλημμύρισαν δρόμοι στο Φάληρο, κλείνουν λωρίδες της Ποσειδώνος

Τα προβλήματα εντοπίζονται αυτή την ώρα στο ύψος του Φλοίσβου.

Η ισχυρή βροχή που πλήττει την Αττική μετέτρεψε δρόμους σε «ποτάμια»,στα νότια Προάστια.

Χαρακτηριστικά, οι δύο λωρίδες της Ποσειδώνος έχουν πλημμυρίσει και στο σημείο η κίνηση των οχημάτων γίνεται σημειωτόν, μόνο από την αριστερή.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στη διασταύρωση της Ποσειδώνος με την Αγίου Αλεξάνδρου, στο ρεύμα προς Πειραιά.

Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Με βροχές και καταιγίδες στη μισή χώρα – Η πρόγνωση μέχρι τα Χριστούγεννα

Βροχές και τοπικές καταιγίδες σημειώνονται τις τελευταίες ώρες σε πολλές περιοχές τις Αττικής. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα φαινόμενα θα είναι στα νότια πιο έντονα. Την Πέμπτη σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις την Τετάρτη, επικαιροποιήθηκε τα μεσάνυχτα σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Ειδικότερα, βαρομετρικό χαμηλό στο νοτιοδυτικό Ιόνιο, συνοδευόμενο από μέτωπο, κινείται ανατολικά και προκαλεί πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στη νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (20-12-23) έως και τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (21-12-23) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις, στα νότια και βαθμιαία στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (20-12-23) μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (21-12-23) στη νότια Κρήτη και πιθανώς στη νότια Πελοπόννησο.

β. Από τις πρώτες ώρες της Πέμπτης (21-12-23) μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως περιοχή Σάμου - Ικαρίας) και τις ανατολικές Κυκλάδες και μέχρι το απόγευμα στα Δωδεκάνησα.

Ο καιρός σήμερα

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ, βόρεια λίγες παροδικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως περιοχή Σάμου - Ικαρίας) και τις ανατολικές Κυκλάδες και μέχρι το απόγευμα στα Δωδεκάνησα, σταδιακά θα εξασθενήσουν και στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά το πρωί θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, στα νότια τοπικά 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 7 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Θα κυμανθεί στα βόρεια από 01 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο από 04 έως 17 και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί νωρίς το πρωί τοπικά στα βόρεια ηπειρωτικά.