ΕΛΛΑΔΑ

Γκάζι: Τις επόμενες ημέρες θα προσπαθήσουν οι γιατροί να ξυπνήσουν τον 34χρονο Κρητικό

Γκάζι: Τις επόμενες ημέρες θα προσπαθήσουν οι γιατροί να ξυπνήσουν τον 34χρονο Κρητικό
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Καλύτερα νέα για τον 28χρονο Κρητικό που πήρε εξιτήριο ενώ ο 34χρονος συνεχίζει να δίνει μάχη, με τους γιατρούς να προχωρούν τις επόμενες ημέρες σε διαδικασία να τον ξυπνήσουν. Οι Αρχές εξαπολύουν ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του πιστολέρο στο Γκάζι, ο οποίος δεν φαίνεται να έχει διαφύγει από την Ελλάδα.

Ο 28χρονος Κρητικός πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά την επίθεση με πυροβολισμούς στο Γκάζι και φαίνεται να είναι καλύτερα στην υγεία του. Αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Αθήνα και τις επόμενες θα ταξιδέψει πίσω στην Κρήτη.

Ο 28χρονος μίλησε στο Open για την κατάσταση του και τους φίλους του: «Δεν ξέρω πέρα από αυτά που γνωρίζετε. Έχουν πάει τώρα οι δικοί μου στο νοσοκομείο. Δεν γνωρίζω τίποτα παραπάνω. Μόνο εγώ έχω βγει εκτός, οι άλλοι δύο είναι μέσα. Εγώ είμαι έτοιμος, εγώ είμαι καλά. Χρόνο ανάρρωσης χρειάζομαι και είμαι εντάξει».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι γιατροί θα προσπαθήσουν τις επόμενες ημέρες να ξυπνήσουν τον 34χρονο τραυματίας και θα ξεκινήσουν τι διαδικασία σταδιακά για να δουν πώς αντιδράει ο οργανισμός του μετά τη δεύτερη πολύωρη επέμβαση.

Ο 28χρονος τραυματίας Κρητικός παραμένει στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» σε καλύτερη κατάσταση ενώ προχώρησε σε νέα χειρουργική επέμβαση στη γνάθο.

Παράλληλα οι Αρχές αναζητούν τα ίχνη του 37χρονου πιστολέρο, ο οποίος παραμένει κρυμμένος όπως φαίνεται στη χώρα μας και δεν έχει διαφύγει στην Αλβανία. Τα δαχτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο θα οδηγήσουν στα ίχνη του ενώ οι έρευνες στρέφονται σε ανθρώπους της νύχτας οι οποίοι μπορεί να προσφέρουν κρησφύγετο στον Αλβανό δράστη.

Στη φυλακή ο 33χρονος για τους πυροβολισμούς – «Φοβήθηκα γι αυτό έφυγα», ισχυρίζεται

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκε την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου ο 33χρονος που συνελήφθη για τους πυροβολισμούς στο Γκάζι και τον τραυματισμό των τριών Κρητικών.

Με μάσκα στο πρόσωπο και χειροπέδες πισθάγκωνα πήγε στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση και από την πρώτη στιγμή προσπαθούσε να διαχωρίσει τη θέση του.

Υποστηρίζει ότι ο ίδιος δεν τραυμάτισε κανέναν από την παρέα των Κρητικών, ότι δεν γνώριζε πως ο 37χρονος φίλος του οπλοφορούσε και ότι αμέσως μετά τις σφαίρες που έπεσαν στο σημείο φοβήθηκε και σαστισμένος όπως είπε, δεν έμεινε να βοηθήσει.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του προσπάθησε να διαψεύσει το βίντεο ντοκουμέντο καθώς σε αυτό, όχι μόνο δεν έδειχνε σαστισμένος, αλλά φαινόταν ο ίδιος να χτυπάει έναν εκ των τριών της παρέας των Κρητικών και αμέσως μετά τους πυροβολισμούς να γυρνάει την πλάτη και να απομακρύνεται ατάραχος.

«Φοβήθηκα μετά τους πυροβολισμούς γιατί δεν ήξερα τι άλλο θα έκανε ο 37χρονος. Δεν ήξερα πως είχε μαζί του όπλο. Δεν έκανα κάτι κακό σε κάποιον. Τα παιδιά δεν τραυματίστηκαν από εμένα. Αν ήξερα τι θα συνέβαινε εκείνη τη νύχτα δε θα είχα βγει από το σπίτι μου».

Ο 33χρονος επανέλαβε τους πάγιους ισχυρισμούς του ότι εκείνη τη νύχτα βγήκε για ένα ποτό με τον 37χρονο και ακόμα έναν φίλο τους στο Κολωνάκι και αμέσως μετά οι δυο τους έφτασαν στο Γκάζι. Ήταν ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.

«Τους ήρθαν νερά από μια λακκούβα που βρήκε το αυτοκίνητο και μας έβρισαν χυδαία. Ο 37χρονος μου είπε να κατέβουμε. Τότε δεν ήξερα τι θα συνέβαινε καθώς, όπως σας είπα, δεν γνώριζα ότι είχε μαζί του όπλο».

«Εκείνη την στιγμή έρχονται τα δύο αδέλφια από την Κρήτη, με πλησιάζει και με φτύνει στο πρόσωπο. Ενστικτωδώς του έριξα ένα χαστούκι και τότε το άλλο παιδί δίνει μια γροθιά στον 37χρονο. Τα πράγματα ξέφυγαν τότε και ο 37χρονος έβγαλε το πιστόλι και τους πυροβόλησε. Εγώ δεν ήξερα ότι κουβαλάει όπλο μαζί του».