ΕΛΛΑΔΑ

Καλύβια: «Το έκανα εν βρασμώ ψυχής», είπε ο 16χρονος που σκότωσε τον πατέρα του με μαχαίρι

Καλύβια: «Το έκανα εν βρασμώ ψυχής», είπε ο 16χρονος που σκότωσε τον πατέρα του με μαχαίρι

Οικογενειακή τραγωδία στα Καλύβια.

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας πατέρας στα Καλύβια, ηλικίας 71 ετών, από το χέρι του ανήλικου γιου του, ηλικίας 16 ετών. Στις 22:00 της Παρασκευής (22/12), ο ανήλικος τηλεφώνησε στη μητέρα του και της είπε ότι σκότωσε τον πατέρα του, έπειτα από καυγά, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Στη συνέχεια, η μητέρα του ανήλικου ενημέρωσε τις αρχές για το τραγικό περιστατικό, με στελέχη της ΕΛΑΣ να μεταβαίνουν στο σπίτι των Καλυβίων που έγινε το έγκλημα, όπου εντόπισαν νεκρό τον 71χρονο και προχώρησαν στη σύλληψη του 16χρονου.

Ο ανήλικος συνελήφθη αμέσως

Δεν έχουν διευκρινισθεί ακόμη οι λόγοι που οδήγησαν στη δολοφονία, με την έρευνα της αστυνομίας να βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ, ο ανήλικος παρέμεινε στο σημείο μέχρι όταν έφθασε η αστυνομία στη μονοκατοικία που διαπράχθηκε το φονικό και τον συνέλαβε.

Στον τόπο της τραγωδίας, εκτός από την αστυνομία, κλήθηκε και το ΕΚΑΒ. Στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής κλήθηκε η μητέρα, προκειμένου να δώσει κατάθεση.

«Όλα έγιναν εν βρασμώ ψυχής» – Η πρώτη κατάθεση του 16χρονου

Ο ανήλικος φέρεται να ισχυρίσθηκε στην πρώτη του κατάθεση ότι «όλα έγιναν εν βρασμώ ψυχής» ενώ μάλιστα, «υπήρχαν συχνοί διαπληκτισμοί λόγω της αυταρχικότητας του πατέρα. Τον κατακρεούργησε με ένα μαχαίρι», σύμφωνα με τον ειδικό αστυνομικό αναλυτή, Σταύρο Μπαλάσκα.

«Παραδόθηκε αμέσως και είμαστε στο στάδιο της προανάκρισης. Δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμα τα αίτια», τόνισε, μιλώντας στο MEGA.

«Αναφορικά με την ποινή, αν δεχθεί το δικαστήριο τον ισχυρισμό για το “εν βρασμώ”, αν υπάρχει πρότερος έντιμος βίος, 3 – 4 χρόνια θα είναι το μάξιμουμ της ποινής που θα μπορούσε να πάρει».

«Θα υπήρχαν στοιχεία ενδοοικογενειακής βίας»

«Κανείς δεν γεννιέται δολοφόνος, υπάρχει μία κατάσταση που δημιουργείται από το γενικότερο κλίμα. Κανείς δεν γνωρίζει τι έχει γίνει, θα υπήρχαν στοιχεία ενδοοικογενειακής βίας. Οι ανήλικοι που διαπράττουν κακούργημα, αντιμετωπίζονται με αναμορφωτικά και θεραπευτικά μέτρα», επεσήμανε μεταξύ άλλων για την υπόθεση ο δικηγόρος, Γιάννης Μαρακάκης, μιλώντας στο MEGA.

Σχετικές ειδήσεις