ΕΛΛΑΔΑ

Το CNN κάνει αφιέρωμα στο ελληνικό χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Το CNN κάνει αφιέρωμα στο ελληνικό χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Η Ελληνίδα σεφ Μαρία Λόη περιγράφει στο αμερικανικό δίκτυο το ελληνικό χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Τα Χριστούγεννα είναι μία γιορτή που κάθε λαός τιμά με τα δικά του ξεχωριστά ήθη και έθιμα, με τις παραδόσεις να τηρούνται ευλαβικά σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η μεγάλη γιορτή αποτελεί μία ευκαιρία για συγγενείς και φίλους να βρεθούν όλοι μαζί γύρω από το ίδιο τραπέζι, να φάνε και να πιουν παρέα, γιορτάζοντας και περνώντας χαρούμενες στιγμές, ανταλλάσσοντας δώρα και ευχές.

Το CNN θέλησε να... ρίξει μια ματιά στα Χριστουγεννιάτικα τραπέζια σε όλο τον κόσμο και τις διαφορετικές παραδόσεις των χωρών.

Η Ελληνίδα σεφ Μαρία Λόη ανέλαβε να περιγράψει στο αμερικανικό δίκτυο το ελληνικό χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

«Η Μαρία Λόη, η διάσημη Ελληνίδα σεφ, λέει ότι οι εορτασμοί στην Ελλάδα ξεκινούν την παραμονή Χριστουγέννων γύρω στις 7 το απόγευμα», γράφει αρχικά το CNN.

«Οι οικογένειες κάθονται γύρω από το τζάκι και τρώνε ένα ειδικό ψωμί από σιτάρι, το οποίο φτιάχνουμε μόνο τα Χριστούγεννα», λέει η σεφ. «Κάποια νοικοκυριά τρώνε χοιρινά λουκάνικα. Είναι η μοναδική περίπτωση που οι Έλληνες τρώνε χοιρινό, καθώς το συγκεκριμένο κρέας δεν είναι συνηθισμένο στην κουζίνα μας», εξηγεί.

«Αφού παρακολουθήσουν το πρωί των Χριστουγέννων τη Θεία Λειτουργία, πηγαίνουν στο σπίτι τους για μία ολοήμερη γιορτή φαγητού», λέει η Μαρία Λόη.

«Παραδοσιακά μελομακάρονα με μέλι και καρύδια ή αμύγδαλα έρχονται πρώτα και ακολουθεί κοτόσουπα με κριθαράκι. Λίγες ώρες αργότερα το γεύμα θα περιλαμβάνει είτε ένα κοτόπουλο ψητό γεμιστό με κάστανα, ή παραλλαγές ψητών ή σιγομαγειρεμένων χοιρινών πιάτων. Συνοδευτικά όπως σοταρισμένα άγρια χόρτα, ψιλοκομμένα μαρούλια με κρεμμυδάκια και φέτα και ψητές λεμονάτες πατάτες συμπληρώνουν το γεύμα».

«Το γλυκό είναι ελαφρύ και θα μπορούσε να είναι είτε ψητά μήλα με μέλι και καρύδια ή ελληνικό γιαούρτι με μέλι». «Για ποτό», όπως λέει η σεφ, «οι Έλληνες προτιμούν κόκκινο κρασί».