ΣΠΑΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ 31ΧΡΟΝΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη - Συγκλονίζει η μητέρα του αστυνομικού: «Βαστάω εγώ, είμαι η μάνα του “Λύγγε”»

Θεσσαλονίκη - Συγκλονίζει η μητέρα του αστυνομικού: «Βαστάω εγώ, είμαι η μάνα του “Λύγγε”»

Βαριά οδύνη και θλίψη στην κηδεία του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, ο οποίος δολοφονήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια του Ρέντη

Η τελευταία πράξη του δράματος μετά τη δολοφονική επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη, εκτυλίσσεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη με την κηδεία του. H εξόδιος ακολουθία ξεκίνησε στις 13:30.

«Βαστάω εγώ, βαστάω. Είμαι η μάνα του “Λύγγε”», λέει η μητέρα του Γιώργου Λυγγερίδη, σε συγγενή που την αγκαλιάζει και της δίνει συλλυπητήρια.

Απέναντι από την οικογένεια στέκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, τα σώματα ασφαλείας και πολιτικά και αυτοδιοικητικά πρόσωπα.

Η σορός του νέου αστυνομικού έφτασε λίγο μετά τις 13:00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου με το φέρετρο να είναι καλυμμένο με την ελληνική σημαία και να το κρατάνε οι συνάδελφοί του από το Σώμα της ΕΛ.ΑΣ.

Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο του ναού ξέσπασε σε χειροκροτήματα με επιφωνήματα και την λέξη αθάνατος να λυγίζει τους συναδέλφους του.

Υπενθυμίζεται πως μετά την εξόδιο ακολουθία θα ακολουθήσει πομπή προς τα Κοιμητήρια της Θέρμης. Θα περάσει από Κατσιμίδη, Κ. Καραμανλή, Μουδανιών και Μαρίνου Αντύπα για να φτάσει στα Κοιμητήρια.

Το «παρών» δίνουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός. Η Δώρα Αυγέρη εκπροσωπεί τον Στέφανο Κασσελάκη. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης και η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, τιμούν τον αστυνομικό με την παρουσία τους.

O ενταφιασμός του θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη.

Στον ναό υπάρχουν δεκάδες στεφάνια. Ανάμεσά τους κι εκείνα των συγγενών του, της οικογένειάς του, του παππού του, των συναδέλφων του και της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

Στη συνέχεια ακολούθησε η ταφή.

Σχετικές ειδήσεις