ΕΛΛΑΔΑ

«Ράγισαν και οι πέτρες» στην ταφή του Γιώργου Λυγγερίδη στα κοιμητήρια Θέρμης

«Ράγισαν και οι πέτρες» στην ταφή του Γιώργου Λυγγερίδη στα κοιμητήρια Θέρμης
thesstoday.gr

Το τελευταίο «αντίο» είπαν στον 31χρονο αστυνομικό, Γιώργο Λυγγερίδη, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοί του, στα στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Η οικογένεια, φίλοι και συνάδελφοι είπαν το στερνό «αντίο» στον Γιώργο Λυγγερίδη, τον αστυνομικό που «άφησε» την τελευταία του πνοή την Τετάρτη, ύστερα από πολυήμερη «μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή, μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε με ναυτική φωτοβολίδα την 7η Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια σοβαρών επεισοδίων έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», στου Ρέντη.

Στις 13:30, τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης μέσα σε κλίμα οδύνης. Το «παρών» έδωσε και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, μεταξύ άλλων προσώπων της πολιτικής σκηνής.

«Βαστάω εγώ, βαστάω. Είμαι η μάνα του “Λύγγε”», φώναζε συντετριμμένη η μητέρα του Γιώργου Λυγγερίδη, σε συγγενή που την αγκάλιασε και της έδωσε συλλυπητήρια. Η τελετή ολοκληρώθηκε στις 15:00 και στη συνέχεια, η πομπή με τη σορό του Γιώργου Λυγγερίδη αναχώρησε, μέσα σε χειροκροτήματα, για τα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη, όπου πραγματοποιήθηκε η ταφή.

Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο του ναού ξέσπασε σε χειροκροτήματα με επιφωνήματα και τη λέξη «αθάνατος» να λυγίζει τους συναδέλφους του. Υπενθυμίζεται πως μετά την εξόδιο ακολουθία θα ακολουθήσει πομπή προς τα Κοιμητήρια της Θέρμης. Θα περάσει από Κατσιμίδη, Κ. Καραμανλή, Μουδανιών και Μαρίνου Αντύπα για να φτάσει στα Κοιμητήρια.

Το «παρών» έδωσαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Δημήτρης Νατσιός. Η Δώρα Αυγέρη εκπροσώπησε τον Στέφανο Κασσελάκη. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης και η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, τίμησαν επίσης τον αστυνομικό με την παρουσία τους.

Στον ναό υπήρξαν δεκάδες στεφάνια. Ανάμεσα σε αυτά κι εκείνα των συγγενών του, της οικογένειάς του, του παππού του, των συναδέλφων του και της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

Σχετικές ειδήσεις