ΕΛΛΑΔΑ

ΕΔΕ από τον Χρυσοχοΐδη για το «γλέντι» στον Ερυθρό Σταυρό

ΕΔΕ από τον Χρυσοχοΐδη για το «γλέντι» στον Ερυθρό Σταυρό

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε, φαίνονται εργαζόμενοι να γλεντάνε και από πίσω τραυματιοφορείς να μεταφέρουν ασθενείς.

Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) σε βάρος της διοικήτριας του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός για μια... «διαφορετική» χριστουγεννιάτικη γιορτή που πραγματοποιήθηκε προ ημερών από τους εργαζόμενους σε κενρικό χώρο της εγκατάστασης, διέταξε η 1η ΥΠΕ κατόπιν παραγγελίας του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Αναλυτικότερα από την 1η ΥΠΕ Αττικής ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

«1. Κατόπιν παραγγελίας του Υπουργού Υγείας Κου Μιχαήλ Χρυσοχοϊδη, στο πλαίσιο Άσκησης του Πειθαρχικού Ελέγχου, σύμφωνα με το άρθρο 11, παρ. 5, του Νόμου 3329/2005 (ΦΕΚ Α΄- 81), παραγγέλθηκε στην 1η ΥΠΕ η διενέργεια κατεπείγουσας ΕΔΕ, σε βάρος της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α. «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» ΕΕΣ, για βεβαίωση παραπτώματος που εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 107, παρ. 1, εδάφιο (β) και (ε) του Νόμου 3528/2007 (ΦΕΚ Α΄-26) «Κώδικας κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ..

2. Η Διενέργεια της ΕΔΕ, ανατέθηκε στον Διοικητή του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», με εντολή κατεπείγουσας διεκπεραίωσης, έως Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024».

Η ΕΔΕ αφορά σε βίντεο που κυκλοφόρησε και αποτυπώνει ένα λαϊκό γλέντι να βρίσκεται σε εξέλιξη στον κεντρικό χώρο του νοσοκομείου, με εργαζόμενους να συμμετέχουν την ώρα που οι τραυματιοφορείς συνεχίζουν κανονικά να μεταφέρουν ασθενείς σε κλινικές, εργαστήρια ή χειρουργεία, περνώντας μάλιστα μπροστά από την ορχήστρα και πίσω από όσους χορεύουν.