ΕΛΛΑΔΑ

Πυροβολισμοί Γκάζι: Ευχάριστα νέα για την υγεία του 34χρονου - Αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη

Πυροβολισμοί Γκάζι: Ευχάριστα νέα για την υγεία του 34χρονου - Αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη

Πυροβολισμοί Γκάζι: Ο 34χρονος άνδρας από τα Μάλια αναπνέει πλέον δίχως μηχανική υποστήριξη ενώ απέκτησε επαφή με το περιβάλλον.

Ευχάριστα νέα για τον 34χρονο Δημήτρη που ήταν ένα από τα θύματα της επίθεσης στο Γκάζι ο οποίος είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι, στο Γκάζι ξημερώματα, στις 16 Δεκεμβρίου, έξω από κλαμπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν από τους θεράποντες ιατρούς του 34χρονου, τα κατασταλτικά φάρμακα έχουν διακοπεί ωστόσο τα επίπεδά τους στο αίμα του τραυματία, παραμένουν υψηλά. Ο ασθενής έχει αρχίσει να αναπνέει μόνος του και χωρίς μηχανική υποστήριξη ενώ το σημαντικό όλων είναι ότι άνοιξε τα μάτια του και πλέον έχει στοιχειώδη επαφή με το περιβάλλον του.

Οι γιατροί επισημαίνουν ότι είναι ακόμα νωρίς για να υπάρξει κάποια εκτίμηση για την εξέλιξη της πορείας και της αποκατάστασής του, ωστόσο οι εξελίξεις αυτές είναι πολύ ενθαρρυντικές για την μετέπειτα πορεία της υγείας του.

Δύσκολη χειρουργική επέμβαση

Υπενθυμίζεται ότι ο 34χρονος Δημήτρης είχε χειρουργηθεί στις 18 Δεκεμβρίου από την χειρουργική ομάδα της Νευροχειρουργικής Κλινικής του «Γεννηματάς» με τη βοήθεια συστήματος νεύρο πλοήγησης το οποίο ελαχιστοποιεί τις χειρουργικές βλάβες του εγκεφάλου.

Το βλήμα που είχε δεχθεί ο Κρητικός είχε μείνει στο κρανίο του και κολλημένο στον εγκέφαλό του καθώς είχε σταματήσει πάνω σε οστό ενώ υπήρχε μόνο τραύμα εισόδου. Επρόκειτο για μία περίπλοκη χειρουργική επέμβαση την οποία η έμπειρη ομάδα του νοσοκομείου κατάφερε να φέρει εις πέρας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Γιάννης, ο αδερφός του Δημήτρη που ήταν και αυτός ένα από τα θύματα της επίθεσης που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 22ης Δεκεμβρίου βρίσκεται εδώ και μέρες στο σπίτι του στα Μάλια.

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται το ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ. για τον Αλβανό «πιστολέρο» που πυροβόλησε εν ψυχρώ τους τρεις νεαρούς από την Κρήτη ο οποίος συνεχίζει να διαφεύγει της σύλληψης.

Διαβάστε επίσης:

Σύρος: Λιμενικός έσωσε άνδρα με skateboard που ετοιμαζόταν να πεταχτεί στον καταπέλτη

Κοζάνη: Ηλικιωμένος βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του

Περιστέρι: Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο 35χρονος πατροκτόνος