ΕΛΛΑΔΑ

Περιστέρι: Την Παρασκευή (5/1) θα απολογηθεί ο 35χρονος πατροκτόνος

Περιστέρι: Την Παρασκευή (5/1) θα απολογηθεί ο 35χρονος πατροκτόνος

Περιστέρι: Ενώπιων του ανακριτή παρουσιάστηκε σήμερα ο 35χρονος πατροκόνος όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασε σήμερα το μεσημέρι ο 35χρονος που επιτέθηκε και σκότωσε με μαχαίρι τον πατέρα του με μαχαίρι τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής στο σπίτι τους στο Περιστέρι, μπροστά στα μάτια της μητέρας του.

Ο 35χρονος πατροκτόνος βρέθηκε ενώπιων του ανακριτή όπου ζήτησε και έλαβε νέα προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου για την πράξη του. Στο πλευρό του καθ' όλη τη διάρκεια βρισκόταν η μητέρα του.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του 35χρονου π ατροκτόνου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία.

«Μαμά συγγνώμη σκότωσα τον μπαμπά» - Η κατάθεση του πατροκτόνου

Το Newsbomb φέρνει στο φως όλα όσα φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο 35χρονος πατροκτόνος του Περιστερίου.

Όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε θόλωσε όταν δέχθηκε ένα χτύπημα στο κεφάλι από τον κακοποιητικό πατέρα του, την ώρα που έπαιζε Playstation:

«Το βράδυ ήμουν στο σπίτι μου στο Περιστέρι στην οδό Κολωνού μαζί με την μητέρα μου Στέλλα και τον πατέρα μου Αλέξανδρο. Εγώ καθόμουν στο δωμάτιό μου και έπαιζα μέσω του υπολογιστή μου κάτι παιχνίδια online, έτσι όπως καθόμουν ήρθε ο πατέρας μου μεθυσμένος και αφού με ρώτησε τι κάνω εκεί εγώ έβγαλα το μικρόφωνο που μιλούσαμε τον ξάδερφό μου προκειμένου να μη μας ακούσει και τότε ο πατέρας μου με χτύπησε με γροθιά στο κεφάλι χωρίς να τραυματιστώ....»

Τον δολοφόνησε με μαχαίρι - πεταλούδα

Ο δράστης μαχαίρωσε τον πατέρα του με μένος χρησιμοποιώντας μαχαίρι - πεταλούδα ενώ όταν εκείνος έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος συνέχισε να τον χτυπά με τη λαβή του μαχαιριού:

«Τότε εγώ ταράχτηκα από το χτύπημα και άρπαξα το μαχαίρι τύπου πεταλούδα που είχα πάνω στο γραφείο μου και τον μαχαίρωσα κάτω από την κοιλιά σε κάποιο σημείο που δεν θυμάμαι ακριβώς, στη συνέχεια και αφού έπεσε κάτω ο πατέρας μου τον χτύπησα με τη λαβή και όχι με τη λάμα στο κεφάλι 5 φορές περίπου, δεν θυμάμαι μετά το μαχαίρι που ακριβώς το άφησα. Μετά βγήκα από το δωμάτιο και βρήκα τη μητέρα μου που ήταν στο δωμάτιο και της είπα " συγγνώμη μαμά μάλλον σκότωσα τον μπαμπά". Το δωμάτιο ήδη είχε γεμίσει πολύ αίμα στο σημείο που έπεσε ο πατέρας μου...»

Στη συνέχεια όπως υποστηρίζει κάλεσε το 100 και τους είπε να πάνε γρήγορα στο σπίτι του γιατί μαχαίρωσε τον πατέρα του ενώ ζήτησε από τους αστυνομικούς να καλέσουν ασθενοφόρο. Ενώ περίμενε να φτάσει η αστυνομία είδε να τρέχει αίμα από το χέρι του:

«Είδα να αιμορραγώ στο δεξί μου χέρι κατά το οποίο προκλήθηκε πιθανόν από το μαχαίρι που χρησιμοποίησα. Ήρθε η αστυνομία μετά από λίγη ώρα και με πήγαν στο νοσοκομείο επειδή είδαν ότι είχα αίματα. Εκεί περιποιήθηκαν το τραύμα κάνοντας μου ράμματα...»

Στην κατάθεση του περιέγραψε τον πατέρα του ως βίαιο, ο οποίος χτυπούσε εκείνον, την αδερφή του και τη μητέρα τους ενώ έχει συλληφθεί πριν 6 χρόνια για ενδοοικογενειακή βία:

«Οσο θυμάμαι τον πατέρα μου ήταν ένας άνθρωπος που πάντα έπινε αλκοόλ και μεθούσε συνέχεια. Επιτίθονταν σε μένα και στην αδερφή μου την Τατιάνα απρόκλητα, ενώ μερικες φορές χτύπαγε και τη μητέρα μου, μάλιστα πριν 6 χρόνια επειδή χτύπησε τη μητέρα μου κάλεσα την αστυνομία και τον συνέλαβε. Αυτά τα περιστατικά γίνονταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Οσο θυμάμαι τον εαυτό μου τον φοβόμασταν ειδικά όταν ήμουν πολύ μικρός και η αδερφή μου η Τατιάνα το ίδιο τον φοβόταν, όσο μεγάλωνα συνέχιζα να το φοβάμαι και περισσότερο μη χτυπήσει τη μητέρα μου. Προσπαθούσα να αμυνθώ και στις βρισιές του και στις προσπάθειες του να μας χτυπήσει....»

Κλείνοντας την κατάθεση του υποστήριξε πως δεν ήθελε να τον σκοτώσει: «Δεν ήθελα να τον χτυπήσω και πολύ περισσότερο να τον σκοτώσω αλλά προσπαθούσα να τον ακινητοποιήσω...».

Είναι το δεύτερο περιστατικό πατροκτονιας μέσα σε δύο εβδομάδες με τους αστυνομικούς να θεωρούν δεδομένο ότι ο 35χρονος αμέσως μετά το φονικό στα Καλύβια με δράστη έναν 16χρονο και θύμα τον πατέρα του, άρχισε να επεξεργάζεται και ο ίδιος κάποια αντίστοιχη πράξη. Και στις δύο περιπτώσεις τα θύματα είχαν κακοποιητικο παρελθόν.