ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσκόπηση ALCO: Ένας στους δύο Έλληνες διαφωνεί με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Δημοσκόπηση ALCO: Ένας στους δύο Έλληνες διαφωνεί με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Απαισιοδοξία των Ελλήνων πολιτών για το 2024, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO. «Όχι» στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Αντίθετη είναι η ελληνική κοινωνία στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Ακόμη, κύρια ανησυχία των πολιτών της Ελλάδας (42%), οι οποίοι δεν αισθάνονται καθόλου αισιόδοξοι για το 2024, είναι «να μην μπορώ να τα βγάλω πέρα οικονομικά», σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιοποιείται στο αποψινό (08/01) κεντρικό δελτίο του ALPHA.

Το 49% διαφωνεί με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Το 49% δήλωσε ότι διαφωνεί με τον νόμο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή. Αυτό σημαίνει ότι ένας στους δύο Έλληνες λέει «όχι» στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Την ίδια ώρα, το 58% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας διαφωνούν με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές

Αν γίνονταν σήμερα οι ευρωεκλογές (πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων), το 30,3% των πολιτών θα ψήφιζε τη Νέα Δημοκρατία, το 11,8% τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, το 12,2% το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, 9,7% το ΚΚΕ, το 2,7% τους Σπαρτιάτες, το 5,9% την Ελληνική Λύση, το 2,8% τη Νίκη, επίσης το 2,8 την Πλεύση Ελευθερίας, το 2,1% το «ΜέΡΑ 25», το 2,3% τη Νέα Αριστερά και το 3,1% θα εμπιστευόταν άλλο κόμμα.