ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: «Βούλιαξε» το έδαφος σε δημοτικά σχολεία - Κινδύνευσε μαθητής

Θεσσαλονίκη: «Βούλιαξε» το έδαφος σε δημοτικά σχολεία - Κινδύνευσε μαθητής
thestival.gr

Γονείς και κηδεμόνες ζητούν να επισκευαστούν άμεσα οι ζημίες στο 2ο και 4ο δημοτικό σχολείο Πεύκων στη Θεσσαλονίκη

«Βούλιαξε» το έδαφος στην αυλή των συστεγαζόμενων 2ου και 4ου Δημοτικού σχολείου Πεύκων, στον δήμο Νεάπολης-Συκεών Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα ένας μαθητής να κινδυνεύσει.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκων, την Πέμπτη ένας μαθητής παραλίγο να τραυματιστεί εξαιτίας της κλίσης που έχουν πάρει οι βρύσες του σχολείου.

thestival.gr

«Είναι απαράδεκτο να συμβαίνει τέτοιο συμβάν σε σχολείο που υποτίθεται ότι είναι καινούργιο σχετικά, και ειδικά όταν θα μπορούσε να αποφευχθεί με την έγκαιρη ενασχόληση του Δήμου κατόπιν της ενημερώσεως μας ένα μήνα πριν, και είναι πραγματικά θέμα τύχης που δεν υπήρξε τραυματισμός σε μία αυλή που συναυλίζονται δύο Δημοτικά Σχολεία, και μάλιστα με την καθίζηση να συμβαίνει εν ώρα σχολείου!», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα thestival.gr, γονείς και κηδεμόνες ζητούν να επισκευαστεί και η σοβαρή βλάβη που υπέστη το αλεξικέραυνο στα σχολεία.

thestival.gr

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Με το υπ΄ αριθμ. 19/13-12-2023 έγγραφό μας σας είχαμε ενημερώσει ότι στην κυρίως αυλή του σχολείου μας υπάρχει καθίζηση του εδάφους με αποτέλεσμα οι σχάρες και τα φρεάτια να μη είναι σταθερά στη θέση τους και ζητήσαμε να επιθεωρηθεί από συνεργάτες σας και αν κριθεί σκόπιμο να μπει εκ νέου μπετόν καθώς το κάλυμμα φρεατίου δεν στέκεται πια στη θέση του και είναι επικίνδυνο για τους μαθητές.

Η επιθεώρηση που αιτηθήκαμε δεν έγινε, με αποτέλεσμα σήμερα 11/1/2024, ένα μήνα μετά, να έχει γίνει πλήρης καθίζηση του εδάφους, οι βρύσες έχουν πάρει κλίση, η καθίζηση συνεχίζεται και μάλιστα παραλίγο να υπάρξει και τραυματισμός μαθητή!

Είναι απαράδεκτο να συμβαίνει τέτοιο συμβάν σε σχολείο που υποτίθεται ότι είναι καινούργιο σχετικά, και ειδικά όταν θα μπορούσε να αποφευχθεί με την έγκαιρη ενασχόληση του Δήμου κατόπιν της ενημερώσεώς μας ένα μήνα πριν, και είναι πραγματικά θέμα τύχης που δεν υπήρξε τραυματισμός σε μία αυλή που συναυλίζονται δύο Δημοτικά Σχολεία, και μάλιστα με την καθίζηση να συμβαίνει εν ώρα σχολείου!

Παρακαλούμε για την άμεση διευθέτηση του θέματος που αποτελεί σοβαρό κίνδυνο και για τα δύο σχολεία και είναι απαραίτητο να επισκευαστεί άμεσα ώστε να μπορούν τα παιδιά να συναυλίζονται με ασφάλεια στα διαλείμματα.

Επίσης, υπάρχει σοβαρή βλάβη στο αλεξικέραυνο του σχολείου μας, πιο συγκεκριμένα έχει σπάσει το σύρμα που οδηγεί στο αλεξικέραυνο, με αποτέλεσμα να μη γίνεται η γείωση, παρακαλούμε για την άμεση επισκευή του».