ΕΛΛΑΔΑ

Ομόφυλα ζευγάρια: Προειδοποίηση κορυφαίου ηγούμενου του Αγίου Όρους προς βουλευτές

Ομόφυλα ζευγάρια: Προειδοποίηση κορυφαίου ηγούμενου του Αγίου Όρους προς βουλευτές
Αρχείου eurokinissi

Σε μία σοβαρή εξέλιξη, η κοινότητα του Αγίου Όρους δείχνει τις προθέσεις της έναντι όλων εκείνων των βουλευτών που σκέφτονται...αποχή, αντί καταψήφισης

Σκληραίνουν τη στάση τους οι Μητροπολίτες για το νομοσχέδιο περί του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, παρά το γεγονός ότι η Εκκλησία της Ελλάδος επισήμως επιλέγει τη ...σιωπή και αναμονή.

Ήδη από μεγάλες Μητροπόλεις της χώρας, τόσο σε επίπεδο κληρικών όσο και Μητροπολιτών, είτε με ανακοινώσεις είτε με δηλώσεις εκφράζονται σοβαρότατες αντιδράσεις για το προωθούμενο νομοσχέδιο, που εκτός του γάμου, θα αποτελέσει και κερκόπορτα για την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Σε μία σοβαρή εξέλιξη, η κοινότητα του Αγίου Όρους δείχνει τις προθέσεις της έναντι όλων εκείνων των βουλευτών που σκέφτονται...αποχή, αντί καταψήφισης.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της εκπομπής «Το Πρωϊνό» στον ΑΝΤ1, προβεβλημένο και κορυφαίο στέλεχος της αγιορίτικης κοινότητας προειδοποιεί με πόρτα» εκείνους τους βουλευτές που δεν θα καταψηφίσουν το επίμαχο νομοσχέδιο.

Ο εν λόγω ηγούμενος είτε ο ίδιος, είτε μέσω «αγγελειοφόρων» διαμηνύει προς «γαλάζιους» αλλά και υπολοίπους βουλευτές να τηρήσουν την «πρέπουσα στάση», διαφορετικά δεν θα είναι ευπρόσδεκτοι στο Άγιο Όρος, δίνοντας εμμέσως και «σήμα» προς το ποίμνιο ότι μπορεί να γίνουν «ανεπιθύμητοι».