ΕΛΛΑΔΑ

Μητροπολίτης Σεραφείμ για ομόφυλα: Προσπαθούν να κάνουν κανονικότητα την παρέκκλιση

Μητροπολίτης Σεραφείμ για ομόφυλα: Προσπαθούν να κάνουν κανονικότητα την παρέκκλιση

Ενόψει της καταδίκης του πολιτικού γάμου και της τεκονθεσίας από τα ομόφυλα ζευγάρια, από τον μητροπολίτη Πειραιώς. 

Κεραυνούς κατά του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τα ομόφυλα ζευγάρια, εξαπέλυσε από άμβωνάς ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, κατά τη διάρκεια του κυριακάτικου κηρύγματος. «Είναι τραγικό με ψευδοεπιχειρήματα, δήθεν ισότητος και δήθεν δικαιοσύνης και δήθεν προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να επιχειρείται η αποδόμηση του ιερού της ανθρωπίνης υπάρξεως, που είναι ο πανύψιστος θεσμός της οικογενείας» είπε.

Περαιτέρω, σημείωσε πως σε αυτή την περίπτωση δεν πρόκειται περί ανθρώπινου δικαιώματος γιατί «είναι μια παρέκκλιση που δεν έχει καμία σχέση με την ανθρώπινη μορφολογία και φυσιολογία».

Ο μητροπολίτης Πειραιώς απηχεί την ξεκάθαρη αντίθεση της ιεραρχίας με το υπό κατάρτιση κυβερνητικό νομοσχέδιο και το κύβερνητικό νομοσχέδιο, δύο ημέρες πριν από τη σύγκληση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας με αντικείμενο συζήτησης τον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια.

Σημειώνεται πως η Ιεραρχία συνέρχεται την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 9η πρωινή, σε έκτακτη Συνεδρία, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στο εν Αθήναις Συνοδικό Μέγαρο με μoναδικό θέμα συζητήσεως: «Εκκλησία και ”θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου”».