ΕΛΛΑΔΑ

Μεσολόγγι: Συνεργούς στη δολοφονία του Μπάμπη «βλέπει» η οικογένειά του - «Σίγουρα κάποιοι βοήθησαν»

Μεσολόγγι: Συνεργούς στη δολοφονία του Μπάμπη «βλέπει» η οικογένειά του - «Σίγουρα κάποιοι βοήθησαν»

Μεσολόγγι: Ο Μπάμπης έπεσε σε παγίδα θανάτου και βασανίστηκε, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειάς του.

Ρεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Πεπεισμένοι πώς υπάρχει συνέργεια στη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου είναι οι συγγενείς του άτυχου κυνηγού, ο οποίος βρέθηκε νεκρος έπειτα από 18 ημέρες αναζήτησης.

Όπως δήλωσε στις δημοσιογραφικές κάμερες ο δικηγόρος της οικογένειας του 31χρονου θύματος, Κώστας Δημόπουλος, «έστησαν καρτέρι θανάτου στον Μπάμπη και τον βασάνισαν», ανέφερε χαρακτηριστικά

«Όλοι οι υπαίτιοι θα βρεθούν στη φυλακή, εκεί όπου τους αξίζει», τόνισε ο κ. Δημόπουλος δίχως να διευκρινήσει ποια πρόσωπα βρίσκονται στο «κάδρο», μαζί με τον κρεοπώλη που ήδη έχει προφυλακιστεί.

«Υπάρχει μια ανακριτική διαδικασία σε εξέλιξη, δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε άλλους ανθρώπους. Η άποψη η δική μου είναι ότι υπάρχει συμμετοχή στη συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια», συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτός ο άνθρωπος δέχθηκε μια άνανδρη επίθεση και βασανίστηκε μέχρι να χάσει τη ζωή του», συνέχισε λέγοντας.

«Είναι περιορισμένο το χρονικό διάστημα πουο άνθρωπος αυτός (σ.σ. ο κρεοπώλης) κινήθηκε στην περιοχή και τέλεσε αυτό που έχψει τελέσει και ήδη είναι προφυλακισμένος. Σίγουρα κάποιος ή κάποιοι τον βοήθησαν για να διαπράξει αυτό το ειδεχθέστατο έγκλημα», κατέληξε ο δικηγόρος.

Τι μαρτυρούν οι πυροβολισμοί που δέχτηκε ο Μπάμπης Κούτσικος

Οι πυροβολισμοί που δέχτηκε ο 31χρονος δείχνουν ότι μπορεί να προσπάθησε να διαφύγει από το σημείο όπου συναντήθηκε με τον ή τους δολοφόνους ή ότι αυτοί ήταν πίσω του και αυτός περπατούσε αμέριμνος όταν του στέρησαν τη ζωή, πηγαίνοντας ουσιαστικά σε μια παγίδα θανάτου.

Τις ακριβείς απαντήσεις για τους πυροβολισμούς που βρίσκονται και στα πλευρά του Μπάμπη όπως και το εάν αυτοί είχαν σημείο εισόδου την μπροστινή πλευρά του θώρακα και σημείο εξόδου την πίσω θα δώσει η ιατροδικαστική εξέταση, ενώ θα ερευνηθούν και τυχόν εύρηματα όπως DNA του θύτη στα χέρια του Μπάμπη που μπορεί να υποδηλώνει ότι προηγήθηκε πάλη.

Σημειώνεται πως το στίγμα του κινητού του κρεοπώλη που έστρεψε τις έρευνες στον κάμπο του Ευηνοχωρίου είχε εντοπιστεί πολύ κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο Μπάμπης.

Κατερινόπουλος: «Το κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας "έφαγε" τον Μπάμπη Κούτσικο»

Μιλώντας για το θέμα, ο ταξίαρχος ε.α. Θανάσης Κατερινόπουλος, μίλησε για κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας, το οποίο δραστηριοποιείται στην περιοχή. «Δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά στο MEGA. Και πρόσθεσε: «Από την πρώτη στιγμή που αρχίσαμε να συζητάμε, μίλησα για ένα έγκλημα με συμμετοχή περισσοτέρων ανθρώπων και όχι του ενός. Ο φερόμενος ως δράστης δεν μίλησε ποτέ και λέει ‘δεν το έκανα εγώ’. Είναι λογικό να το λέει αυτό με την προϋπόθεση ότι υπήρχαν και άλλα άτομα. Ίσως και ο ίδιος να μην περίμενε αυτήν την εξέλιξη, μετέφερε τον Μπάμπη στο σημείο οπού εκεί τον περίμεναν κάποιοι. Αυτοί οι κάποιοι είχαν κάθε λόγο να τον βγάλουν από τη μέση, γι’ αυτό και τούτος αρνείται, και με τον φόβο ότι αν μιλήσει και αποκαλύψει πράγματα θα έχει την ίδια τύχη. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι υπάρχουν και άλλα άτομα».

«Θα σταθώ στο θέμα της αρχαιοκαπηλίας. Εκεί κοντά υπάρχουν δύο αρχαιολογικοί χώροι ανεκμετάλλευτοι, μην ξεχνάτε ότι κατά τη διάνοιξη της ΙΟΝΙΑΣ Οδού είχαν βρεθεί αρχαία στην περιοχή. Το παιδί (σ.σ. ο Μπάμπης) βεβαίως ήταν δουλευταράς, αλλά όσο δουλευταράς και αν είσαι δεν μαζεύεις, κατά τη μητέρα του η οποία βγήκε και είπε ότι είχε ένα τεφτέρι στο σπίτι και έχει δανείσει κάπου κοντά στις 70.000 ευρώ. Είναι πολλά τα λεφτά. Ένας άνθρωπος που είναι στην Ιταλία, δεν στέλνει δανεικά λεφτά από την Ιταλία μέσω λογαριασμού. Άνοιξαν οι λογαριασμοί και θα φανεί από εκεί αν αυτές οι δανειοδοτήσεις γίνοντας τραπεζικά ή χέρι με χέρι», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Κατερινόπουλο, «αν συμμετείχε και ο ίδιος στο κύκλωμα της αρχαιοκαπηλίας καταλαβαίνετε ότι εκεί κάπου χάλασε το παιχνίδι στη μοιρασιά με αποτέλεσμα να τον βγάλουν από τη μέση. Αν η μάνα του άτυχου αυτού παιδιού, που μια ζωή θα είναι πονεμένη, επιχειρήσει κάποια στιγμή να φρεσκάρει λίγο το μυαλό της, ίσως να δώσει περισσότερα στοιχεία στις Αρχές. Για να μην φτάσουμε και παραπέρα να μιλήσουμε για γραφολογικές εξετάσεις που υποθέτω οι Αρχές θα κάνουν».

Σχετικές ειδήσεις