ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Άνδρο: Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής από Σύρο και Τήνο (φωτο)

Φωτιά στην Άνδρο: Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής από Σύρο και Τήνο (φωτο)

Μεγάλη φωτιά στην Άνδρο με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να ενισχύονται από Σύρο και Τήνο - Επί ποδός εθελοντές και η Πολιτική Προστασία

Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Άνδρο με τις δυνάμεις να ενισχύονται από τη Σύρο και την Τήνο.

Η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής 26 Ιανουαρίου περίπου στις 12:00 καίει μεταξύ των οικισμών Άχλα, Θεοτόκου και Πλατάνου. Ο ισχυρός βόρειος άνεμος βοήθησε στο να επεκταθεί γρήγορα η φωτιά σε χαμηλή βλάστηση.

ENANDRO.GR

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν μεγάλη και του ΣΕΔΑ με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές να κινούνται πεζοί. Συνολικά επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 3 οχήματα, 10 εθελοντές και πέντε οχήματα και μια υδροφόρα της Πολιτικής Προστασίας ενώ από αέρος επιχειρεί και ένα αεροσκάφος.

ENANDRO.GR

Ακόμα στις 16:15 έφτασαν δύο οχήματα με πυροσβέστες και τον επικεφαλής τον διοικητή Κυκλάδων από την Ερμούπολη και ένα όχημα με δύο πυροσβέστες από την Τήνο. Επιπλέον έφτασαν για την κατάσβεση και 8 άτομα πεζοπόρου δύναμης της ΕΜΑΚ από Ελευσίνα με ελικόπτερο.

Οι ισχυροί άνεμοι δυσχέραιναν το έργο αλλά ευτυχώς κόπασαν. Από την άλλη η φωτιά κινείται σε δύσβατη περιοχή πίσω από τις Στενιές.