ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Avgi: Μαγικές εικόνες από τα χιόνια στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και τη Λίμνη Μπελέτσι

Κακοκαιρία Avgi: Μαγικές εικόνες από τα χιόνια στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και τη Λίμνη Μπελέτσι

Στα λευκά η Ιπποκράτειος Πολιτεία και η Λίμνη Μπελέτσι με τις οικογένειες να ανεβαίνουν στο βουνό για να απολαύσουν το χιόνι - Παράλληλα εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν ανάψει μηχανές προκειμένου να μην υπάρχουν θέμα στην κυκλοφορία

Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Μπορεί στα βόρεια προάστια να μην υπήρξαν έντονες χιονοπτώσεις και τελικά να σημειώθηκαν κατά κύριο λόγο χιονόνερο και καταιγίδες ωστόσο η Πάρνηθα ντύθηκε στα λευκά και οι εικόνες από την Ιπποκράτειο Πολιτεία και τη Λίμνη Μπελέτσι ήταν μαγικές.

Όσοι μπόρεσαν να φτάσουν στη Λίμνη Μπελέτσι, έπαιξαν χιονοπόλεμο και έβγαλαν φωτογραφίες με φόντο τα παγωμένα νερά και τις πάπιες που βγήκαν στην χιονισμένη στεριά.

Την Ιπποκράτειο Πολιτεία για βόλτα επέλεξαν κάποιοι άλλοι για να απολαύσουν τα χιόνια ενώ παράλληλα τα εκχιονιστικά μηχανήματα είχαν ανάψει μηχανές και άνοιγαν τον δρόμο.

Παράλληλα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας εκχιονιστικά μηχανήματα εργαζόντουσαν συνέχεια ώστε να μην εμποδίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων. Οι οδηγοί έπρεπε να έχουν μαζί τους και να εφαρμόζουν στο όχημά τους αντιολισθητικά μέσα.

Υπενθυμίζεται ότι για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, από την 18:00 ώρα σήμερα 29-1-2024 και έως την ολοκλήρωση των εργασιών εγκατάστασης οδικής σήμανσης θα διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην αριστερή λωρίδα της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας ως εξής:

  • Από τη χ/θ 18,000 έως τη χ/θ 20,000, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία.
  • Από τη χ/θ 57,000 έως τη χ/θ 55,500, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.