ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Avgi - Θοδωρής Kολυδάς: Γιατί δεν «βούλιαξε» στο χιόνι η Αθήνα 

Κακοκαιρία Avgi - Θοδωρής Kολυδάς: Γιατί δεν «βούλιαξε» στο χιόνι η Αθήνα 

Κακοκαιρία Avgi: Πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά και αύριο Τετάρτη

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star μίλησε το βράδυ της Τρίτης ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς για την εξέλιξη της κακοκαιρίας Avgi που επηρεάζει κυρίως το κεντρικό τμήμα της χώρας και την Κρήτη

Όπως σημείωσε ο μετεωρολόγος, δεν σημειώθηκαν οι χιονοπτώσεις που είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι από το Μαρούσι και πάνω, καθώς ενώ υπήρχε αρκετή ποσότητα υετού, δε μετατράπηκε σε χιόνι, που υπό άλλες συνθήκες θα προκαλούσε προβλήματα στην πρωτεύουσα.

Γιατί τα χιόνια δεν έφθασαν στην Αθήνα

Όπως εξήγησε στη συνέχεια ο Θοδωρής Κολυδάς, παρότι όλα τα στοιχεία της ανώτερης ατμόσφαιρας επιβεβαιώθηκαν, δηλαδή είχαμε την πολύ ψυχρή μάζα που προκάλεσε τις χιονοκαταιγίδες και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους, εν τούτοις δύο βαθμοί Κελσίου στην κατώτερη ατμόσφαιρα έκαναν την διαφορά. Οι -6 βαθμοί που υπήρχαν στις κατώτερες στάθμες σε ύψος 1.500 μέτρων, μέχρι το μεσημέρι έγιναν -4 , δηλαδή είχαμε άνοδο κατά 2 βαθμούς Κελσίου. Οι 2 βαθμοί έκαναν την διαφορά, καθώς πρακτικά τα υψόμετρα ανέβηκαν κατά 200 με 250 μέτρα.

«Οι αποκλίσεις αυτές μας ήταν γνωστές από τις προγνώσεις, δηλαδή τα στοιχεία όλα έδειχναν ότι η ακρίβειά τους παρουσιάζει αυτές τις αποκλίσεις» διευκρίνισε ο μετεωρολόγος.

Λιγότερο χιόνι τη νύχτα - Υποχωρεί ο χιονιά από αύριο το βράδυ

Αναφορικά με την εξέλιξη της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες, ο κ. Κολυδάς ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας οι χιονοπτώσεις θα είναι λιγότερες, αν και κατά διαστήματα θα έχουμε μικρές εξάρσεις. Πρόκειται όμως για χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.

Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην Ανατολική Στερεά και Εύβοια καθώς και στη Βόρεια και Ανατολική Πελοπόννησο με μειούμενη όμως ένταση. Στην Κρήτη θα κρατήσουν οι βροχές μέχρι και αύριο το βράδυ, καθώς και τα χιόνια σε σχετικά μεγάλα υψόμετρα. Και από Πέμπτη -Παρασκευή ο υδράργυρος αρχίζει και ανεβαίνει.

Δείτε το βίντεο από το βραδινό δελτίο ειδήσεων:

Διαβάστε επίσης:

Κλέαρχος Μαρουσάκης - «Η αποτυχία της πρόγνωσης»: Να μάθουμε να παίρνουμε πάνω μας το σφάλμα

Κακοκαιρία Avgi: Πώς θα κινηθεί ο χιονιάς τις επόμενες ώρες - Στο επίκεντρο Εύβοια και Βοιωτία

Καιρός - Τσατραφύλλιας για τις «αστοχίες» στις προγνώσεις: Πρέπει να λέμε την αλήθεια στον κόσμο