ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ψαράδες με μηχανότρατες στον Θερμαϊκό στο πλευρό των αγροτών

Θεσσαλονίκη: Ψαράδες με μηχανότρατες στον Θερμαϊκό στο πλευρό των αγροτών
Thessdoay.gr

Πολιορκείται από ξηράς και θάλασσας η Θεσσαλονίκη ενόψει της AGROTICA - Ψαράδες στον Θερμαϊκό στο πλευρό των αγροτών που καταφθάνουν στην πόλξ

Δυναμικό παρών στο πλευρό των αγροτών δίνουν ψαράδες από τη Μηχανιώνα, οι οποίοι έφτασαν με τις μηχανότρατές τους στην παραλία της Θεσσαλονίκης προκειμένου να τους συμπαρασταθούν, αλλά και να καταθέσουν τα δικά τους αιτήματα.

Τα μέλη του συλλόγου αλιέων Μηχανιώνας «Η Αγία Παρασκευή» τονίζουν πως και τα δικά τους αιτήματα είναι παρόμοια. Το κόστος παραγωγής είναι υψηλό, τα δίχτυα, τα καύσιμα, τα κιβώτια ενώ επισημαίνουν ότι από τα χέρια τους φεύγουν πάρα πολύ φθηνά τα ψάρια και καταλήγουν σε πολύ υψηλές τιμές στον καταναλωτή.

Θα παραμείνουν στη Θεσσαλονίκη με τις μηχανότρατες ενώ υπάρχει και ενδεχόμενο να συναντηθούν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Αποστολής Καρελάς ιδιοκτήτης μηχανότρατας και καπετάνιος σύμφωνα με το Thesstoday.gr δηλώνει πως σήμερα θα συγκεντρωθούν περισσότερα από 20 σκάφη στον κόλπο στο ύψος της παλιάς παραλίας σε ένδειξη συμπαράστασης στους αγρότες.«Τα αυξημένα κόστη, τα καύσιμα μας έβγαλαν στις θάλασσες του αγώνα. Καλούμε τους συναδέλφους σήμερα να μην ψαρέψουν και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις» σημειώνει.