ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Πάτρα: Σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
thebest.gr

Στην πλατεία Αγίου Γεωργίου της αχαϊκής πρωτεύουσας, συγκεντρωμένοι μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Στους δρόμους βγαίνουν σήμερα μαθητές, φοιτητές εκπαιδευτικοί και γονείς, διαμαρτυρόμενοι για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Στην Πάτρα, το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Σε ανακοινώσεις τους, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών χαιρετίζει την κινητοποίηση, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση υπέρ της στήριξης του δημόσιου σχολείου, ζητώντας το νομοσχέδιο να μην κατατεθεί.

Η ΕΛΜΕ Αχαΐας επίσης χαιρετίζει τις μαζικές διαδηλώσεις μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και γονιών οι οποίες, όπως αναφέρει, εδώ και τρεις εβδομάδες και στην πόλη μας στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση της Ν.Δ. Το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια να μην κατατεθεί. Έχει ήδη απορριφθεί! Ως εκπαιδευτικοί βρισκόμαστε στο πλάι των μαθητών μας στο δίκαιο αγώνα τους ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης σχολείων και εκπαιδευτικών, ενάντια στο κατάπτυστο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ. Είμαστε αποφασισμένοι και εμείς και οι μαθητές μας να μη σκύψουμε το κεφάλι μπροστά σε προσπάθειες τρομοκρατίας και εκφοβισμού. Ως εκπαιδευτικοί δεν δείχνουμε ανοχή στον αυταρχισμό στα σχολεία μας! Απειλές σε γονείς για καταγραφή απουσιών μαθητών που αγωνίζονται, αστυνομική παρουσία σε σχολείο της πόλης μας , διευθυντές να “φυλάνε” τα σχολεία από τα ξημερώματα, είναι μόνο λίγα από τα παραδείγματα που καταγράφονται τις τελευταίες εβδομάδες!

Δεν υποκύπτουμε στις πιέσεις του Υπουργείου και των διευθύνσεων! Η θέση μας είναι στον κοινό αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας που σύσσωμη εναντιώνεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να φέρει σε ψήφιση ένα ακόμα αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο!

Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των τελευταίων εβδομάδων μας δείχνουν τον δρόμο! Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με τους μαθητές μας!

Με πληροοφρίες από pelop.gr/ thebest.gr