ΕΛΛΑΔΑ

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: «Όλα αυτά είναι παραλογισμός», λέει ο δικηγόρος του «Άλλου Ανθρώπου»

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: «Όλα αυτά είναι παραλογισμός», λέει ο δικηγόρος του «Άλλου Ανθρώπου»

«Δεν είναι δεδομένα όσα εμφανίζονται να καταγγέλλουν κάποιοι κοικουλοφόροι», ανέφερε ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, Νίκος Αλεξανδρής.

Διενέργεια έρευνας για εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος αποφάσισε η εισαγγελία αναφορικά με την υπόθεση της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος».

Πριν από μερικές μέρες, η εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών παρέλαβε το πόρισμα της Αρχής για το «ξέπλυμα» χρήματος, σύμφωνα με το οποίο ο ιδρυτής, Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, φέρεται να έπαιρνε μέρος των χρημάτων από τις δωρεές και να το σπαταλούσε σε τυχερά παιχνίδια.

Ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, Νίκος Αλεξανδρής, υποστήριξε σήμερα πως «μήπως πρόκειται για απλό φορολογικό αδίκημα; Δεν είναι δεδομένα όσα εμφανίζονται να καταγγέλλουν κάποιοι κοικουλοφόροι, όλα αυτά είναι παραλογισμός. Ο εντολέας μου δεν κατηγορείται για τίποτα. Δεν υπάρχει καμία κατάθεση η καταγγελία στις αρχές για την υπόθεση», μιλώντας στον ANT1.

«Έχει ξεκινήσει μία έρευνα, αν τα χρήματα που προορίζονταν για τις ανάγκες της οργάνωσης πήγαν σε άλλους σκοπούς», διευκρίνισε ο κ. Αλεξανδρής, προσθέτοντας πως «ο πελάτης μου δεν έχει κληθεί από καμιά Αρχή να καταθέσει οτιδήποτε».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον θόρυβο που έχει «ξεσπάσει», αναρωτώμενος «πώς θα αποκατασταθεί ο πελάτης μου, αν αποδειχθεί πως όλα αυτά είναι ψέματα και ο πελάτης μου δεν έχει κάνει καμιά παρανομία;».

Ο κ. Αλεξανδρής υποστήριξε επιπλέον ότι «θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι στις ανώνυμες καταγγελίες» και συμπλήρωσε πως στις επίσημες Αρχές «δεν υπάρχει καμία κατάθεση η καταγγελία για την υπόθεση. Να περιμένουμε πρώτα να τελειώσει η έρευνα».

Σχετικές ειδήσεις