ΕΛΛΑΔΑ

Μέγαρα: Καταγγελίες στο Newsbomb για «προστασία» μετά το αιματηρό επεισόδιο σε καταυλισμό Ρομά

Μέγαρα: Καταγγελίες στο Newsbomb για «προστασία» μετά το αιματηρό επεισόδιο σε καταυλισμό Ρομά

Ρομά έχουν προχωρήσει σε μηνύσεις εναντίον της εγκληματικής ομάδας, έκκληση για βοήθεια από τις αρχές 

Εγκληματική οργάνωση που δρα εντός του καταυλισμού των Ρομά στον Βλυχό Μεγάρων καταγγέλλει στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος, Κώστας Λιακοπουλος και ζητά παρέμβαση της αστυνομίας.

Μετά το αιματηρό περιστατικό στον καταυλισμό Ρομά στα Μέγαρα με πυροβολισμούς και με δυο άτομα τραυματίες, η κοινότητα κινητοποιήθηκε ζητώντας την βοήθεια των αρχών. Σύμφωνα με τις καταγγελίες στο Newsbomb.gr, 15 άτομα, Αλβανοί και Ρομά, εκβιάζουν σπίτια στον καταυλισμό και ζητούν 200 ευρώ το μήνα ως «προστασία» από το κάθε σπίτι.

Πριν από 2 χρόνια ξεκίνησε το εμπόριο ναρκωτικών εντός του καταυλισμού, καθώς και το εμπόριο όπλων, όπως καταγγέλλει στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος του καταυλισμού. Ρομά έχουν προχωρήσει σε μηνύσεις εναντίον της εγκληματικής ομάδας στο τμήμα Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και στον Δήμο Μεγαρέων, όπως λέει ο πρόεδρος του καταυλισμού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ένα άτομο έχει υποβάλει μήνυση για ελαφρύ τραυματισμό από σκάγια στον καταυλισμό.

«Υπάρχει μια εγκληματικότητα στην περιοχή Βλυχός Μεγάρων, 3-4 μέρες ακούγονται πυροβολισμοί. Είναι εγκληματίες, προβληματίζουν τα νοικοκυριά, που είναι μεροκαματιάρηδες. Ξεκίνησαν να κάνουν εμπόριο ναρκωτικών και εμείς δεν θέλουμε στην περιοχή μας. Ούτε εμπόρους ναρκωτικών, ούτε κακοποιούς, ούτε τίποτα. Θέλουμε να ζούμε ειρηνικά. Έχουν έρθει κάποιοι εδώ στο συνοικισμό επειδή τους χαλάμε το σχέδιο. Κάνουμε αυτό το βίντεο για να ενημερωθεί ο Δήμος Μεγάρων, η αστυνομία, η Περιφέρεια. Τα παιδιά δεν μπορούν να πάνε σχολείο. Οι οικογένειες ενοχλούνται. Θέλουμε την στήριξη της αστυνομίας γιατί κάποιοι στον συνοικισμό πάνε να καταστρέψουν όλες τις οικογένειες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα τα μέλη της οργάνωσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο αναρτούν φωτογραφίες με όπλα στο διαδίκτυο όπως η ακόλουθη.