ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό Newsbomb: 23χρονος επιχείρησε να παρασύρει ανήλικο και κατηγορείται για… πλημμέλημα

Αποκλειστικό Newsbomb: 23χρονος επιχείρησε να παρασύρει ανήλικο και κατηγορείται για… πλημμέλημα

Επιχείρησε να παρασύρει ανήλικο σε γενετήσιες πράξεις μέσω διαδικτύου και κατηγορείται για… πλημμέλημα επειδή το παιδί είναι 15 ετών καταγγέλλουν οι γονείς του θύματος αποκλειστικά στο newsbomb.

«Ο θύτης συνελήφθη ως έπρεπε με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ο ανακριτής έκρινε πως δεν είναι επικίνδυνος κ τον άφησε ελεύθερο αφού ζήτησε 3ημερη προθεσμία να απολογηθεί. Σαφώς και δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την εξέλιξη αυτή, θυμώνουμε και απογοητευόμαστε διότι αν το συμβάν αυτό λάμβανε χώρα 2 μήνες πριν, τώρα αυτός ο άνθρωπος θα ήταν αντιμέτωπος με την κατηγορία κακουργήματος και όχι πλημμελήματος επειδή ο γιος μας τυγχάνει 15 ετών..

Αυτή είναι η οργισμένη δήλωση των γονιών ενός ανήλικου αγοριού το οποίο λίγο έλειψε να πέσει θύμα των αρρωστημένων ορέξεων ενός 23χρονου στη Θεσσαλονίκη. Ο πατριός του, αξιωματικός της ΕΜΑΚ, Γιώργος Αναγνωστάκος μιλά αποκλειστικά στο newsbomb μη μπορώντας να πιστέψει ότι ο άνθρωπος που επιχείρησε να παρασύρει το παιδί σε γενετήσιες πράξεις μέσω διαδικτύου είναι αντιμέτωπος με πλημμέλημα.

«Δηλαδή για τους νόμους κ το κράτος ένα παιδί ετών 15 είναι ανήλικο στο να οδηγήσει, να ταξιδέψει μόνο του, να αγοράσει τσιγάρα, ποτό, να ψηφίσει κτλ αλλά αντιμετωπίζεται ως ενήλικας σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να το παραπλανήσει και παρασύρει σε γενετήσιες πράξεις» δηλώνει στο newsbomb και συνεχίζει λέγοντας πως δεν μπορεί να υπάρχει αντιμετώπιση με δύο μέτρα και δύο σταθμά:
«Το μήνυμα μας προς την δικαιοσύνη είναι, αυτού του είδους οι πράξεις προς ανήλικους να αντιμετωπίζονται ισότιμα κ ισάξια, δεν υπάρχουν ανήλικοι δυο μέτρων και δυο σταθμών, ή είσαι ανήλικος ως την συμπλήρωση του 18ου έτους ηλικίας σου ή δεν είσαι! Πιο συγκεκριμένα να γίνει άμεσα αλλαγή του ποινικού κώδικα που μας λέει εν ολίγοις ότι πρέπει να επέλθει πρώτα πράξη - αποτέλεσμα για να καταδικαστεί ο θύτης. Άρα λέει στους γονείς ότι το παιδί πρέπει πρώτα τα πάθει ζημιά και μετά να κατηγορηθεί για κακούργημα ο εκάστοτε θύτης, πράγμα παράλογο, αδιανόητο και προσβλητικό για τις οικογένειες των θυμάτων».

Ο 15χρονος σχεδόν επί μία εβδομάδα δεχόταν επίμονα μηνύματα στο Facebook από τον 23χρονο ο οποίος όπως κατήγγειλε η μητέρα του παιδιού προσπάθησε να τον πείσει να συναντηθούν διά ζώσης, προσβάλλοντας βάναυσα την τιμή του ανήλικου κατ' εξακολούθηση με προτάσεις που αφορούν γενετήσιες πράξεις. Ο μικρός όμως αντέδρασε άμεσα και ενημέρωσε την οικογένειά του.

Η μητέρα του μιλώντας στο newsbomb περιγράφει πως το παιδί της αποκάλυψε τι συμβαίνει:
«Το παιδί μεσημέρι πέμπτης ήρθε κ μας έδειξε όλα τα μηνύματα που του έστελνε ο θύτης καθώς τρόμαξε από την επιμονή του στο να συναντηθούν δια ζώσης παρά την άρνηση του ιδίου του παιδιού. Απευθείας ενημερώσαμε την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, το τμήμα ανηλίκων και φυσικά τον δικηγόρο μας κύριο Ανδρέα Θεοδωρόπουλο ο οποίος ήρθε Θεσσαλονίκη από Αθήνα, συνέταξε την μηνυτήρια αναφορά και το πρωί της Παρασκευής όλοι μαζί βρεθήκαμε στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης και ως μητέρα την κατέθεσα.
Ευχόμαστε ειλικρινά από το άνοιγμα των προσωπικών λογαριασμών στα σόσιαλ του θύτη, να μην βρεθούν άλλα παιδιά τα οποία έπεσαν θύματα του και δεν είχαν την τύχη και το σθένος του δικού μας παιδιού. Επίσης ευχόμαστε να τιμωρηθεί παραδειγματικά ώστε να μην προβεί σε ανάλογη πράξη στο μέλλον ο ίδιος ή οι όμοιοί του...»

Το κινητό του κατηγορούμενου βρίσκεται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Την Τρίτη ο κατηγορούμενος θα βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης. Ακολουθεί τη δήλωση του δικηγόρου της οικογένειας του 15χρονου, Ανδρέα Θεοδωρόπουλου.

Δικηγόρος του 15χρόνου: Τέτοιοι άνθρωποι να δικάζονται για κακούργημα

Ο δικηγόρος του 15χρονου, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, μιλώντας στο Newsbomb.gr τόνισε πως «ως πληρεξούσιος δικηγόρος του 15χρονου ανηλίκου που υπέστην διαδικτυακώς τα όσα περιγράφει το άρθρο 337 του Ποινικού Κώδικα, ακριβώς τα όσα εκτέθηκαν δημόσια από τους γονείς του παιδιού, καθώς και ότι θα υποστηρίζοντας με πάθος την κατηγορία εναντίον του διατροφικού κατηγορουμένου, όπως άλλωστε κάνω σε όλες μου τις υποθέσεις. Τέτοιοι άνθρωποι θα πρέπει να δικάζονται δυνάμει του άρθρου 339 του Ποινικού Κώδικα, δηλαδή για κακούργημα».

Σχετικές ειδήσεις