ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Σύσκεψη όλων των μπλόκων στη Σίνδο για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Αγρότες: Σύσκεψη όλων των μπλόκων στη Σίνδο για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Από τη σύσκεψη θα επιλεγούν οι αγρότες που θα συναντήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ υπόσχονται συνέχιση των κινητοποιήσεων εάν δεν πάρουν λύση στα αιτήματα τους

Της Φανής Χαρίση

Σύσκεψη πραγματοποιούν αυτήν την ώρα στο συνεδριακό κέντρο στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, μέλη των αγροτικών μπλόκων από τη Θεσσαλονίκη, περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, προκειμένου αρχικά να επιλεγούν τα μέλη των μπλόκων που θα συμμετέχουν στην επιτροπή η οποία θα συναντηθεί την προσεχή Τρίτη στις 12 η ώρα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τα μέλη των μπλόκων που έφτασαν στην Σίνδο δηλώνουν, ότι στη σύσκεψη θα συζητήσουν και την πορεία των κινητοποιήσεων και ποια θα είναι τα επόμενα βήματα τους έως την συνάντηση με τον πρωθυπουργό αλλά και τι θα κάνουν εάν η συνάντηση αποβεί άκαρπη.

Οι αγρότες έως την συνάντηση με τον Μητσοτάκη θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, ενώ όπως επισήμαναν θα βγουν και νέα μπλόκα σε όλη την χώρα.

«Έχουμε δώσει τα αιτήματα μας στα οποία η κυβέρνηση οφείλει και πρέπει να δώσει λύσεις και να τα ικανοποιήσει. Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις και θα τις κλιμακώσουμε αυτές τις ημέρες πριν από την συνάντηση και ήδη υπάρχει κλιμάκωση σε όλη την χώρα ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Θέλουμε να υπάρξουν λύσεις ώστε να μπορέσουμε να παραμείνουμε στα χωράφια μας και να καλλιεργήσουμε αυτό σημαίνει και μείωση του κόστους παραγωγής και να έχουμε ένα μεροκάματο για να επιβιώσουμε και τα υπόλοιπα αιτήματα που έχουμε καταθέσει» δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Σωματείων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας προσθέτοντας ότι «Η κινητοποίηση παραμένει, τα μπλόκα παραμένουν, αύριο θα βγάλουμε και νέα μπλόκα σε όλη την χώρα όπως έχουμε συμφωνήσει και θα συζητήσουμε πως θα κλιμακώσουμε».

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος επικοινωνίας του μπλόκου στο Δερβένι, Κώστας Χατζηπαραδείσης επισήμανε ότι τα ζητήματα που έχει ο αγροτικός κόσμος επιζητούν άμεσες λύσεις, ενώ σε ερώτηση του Newsbomb.gr τι θα κάνουν εάν η συνάντηση με τον πρωθυπουγό αποβεί άκαρπη τόνισε ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

«Υπάρχει μια βασική δομή τριών τεσσάρων αιτημάτων όπως είναι το κόστος παραγωγής και της ενέργειας και τα υπόλοιπα που είναι η βάση να μπορέσουν να συζητηθούν και όλα τα υπόλοιπα. Αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας είμαστε έτοιμη για συνέχιση των κινητοποιήσεων μας, αυτό είναι αυτονόητο» τόνισε ο κ. Χατζηπαραδεισης.