ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Τι περιμένουν από τον πρωθυπουργό - Συνεχίζονται τα μπλόκα σε όλη τη χώρα

Αγρότες: Τι περιμένουν από τον πρωθυπουργό - Συνεχίζονται τα μπλόκα σε όλη τη χώρα

Σε συμβολικούς αποκλεισμούς μισής ώρας, προχώρησαν και σήμερα αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι που έχουν στήσει μπλόκα σε διάφορα κομβικά σημεία

Στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες αναμένοντας την συνάντηση με τον πρωθυπουργό την ερχόμενη Τρίτη.

Την ίδια στιγμή στο οικονομικό επιτελείο, σε συνεννόηση με το γραφείο του πρωθυπουργού, εξετάζεται ο δημοσιονομικός χώρος που μπορεί να αξιοποιηθεί ώστε να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις στα μέτρα για τους αγρότες που ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις αρχές Φεβρουαρίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας (ΣΚΑΪ) το πρωί του Σαββάτου, είπε ότι η κυβέρνηση «θέλει να διευκολύνει τους αγρότες» και έδειξε το «χαρτί» που θα τραβήξει ο πρωθυπουργός. Αφού χαρακτήρισε «σημαντική» τη συνάντηση της Τρίτης με τους αγρότες, υπογράμμισε ότι «αντιλαμβανόμενοι πλήρως την αγωνία τους, πρέπει να συνεχίσουμε στο κλίμα του διαλόγου και θεωρώ ότι κάθε ημέρα θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη».

Ακόμη, ανέφερε πως «ό,τι λέει ο πρωθυπουργός το κάνει πράξη. Από τη στιγμή που είπε στη Βουλή για την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο -και το έχει ήδη κάνει 2 χρονιές- θα γίνει και για τρίτη χρονιά».

Για τα επόμενα βήματα των αγροτών μίλησε στο Newsbomb.gr ο Κώστας Τζέλλας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Προφανώς για να θέλει να μας συναντήσει ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει κάτι, αφού είχαμε πει ότι θέλουμε την συνάντηση εφόσον η κυβέρνηση θέλει να ικανοποιήσει κάποια από τα αιτήματα που έχουμε θέσει».

Στο Newsbomb.gr μίλησε ο Κώστας Τζέλλας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Και πρόσθεσε: «Μετά τη συνάντηση θα ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας στα μπλόκα και αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας θα πέσει ξανά στο τραπέζι η κάθοδος στην Αθήνα. Η απόφαση έχει παρθεί».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, ανέφερε στο MEGA: «Θα κάνουμε μία προσπάθεια πηγαίνοντας προς τη συνάντηση, να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα που είχαμε βάλει. Οι δρόμοι έκλειναν συμβολικά όλο αυτό τον καιρό. Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει λύσεις. Εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα παραμένει το ενδεχόμενο να κατέβουμε με τρακτέρ στην Αθήνα».

Ακολούθως ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας υπογράμμισε ότι οι αγρότες επιθυμούν να λυθούν βασικά ζητήματα ώστε να συνεχίσουν να παράγουν.

«Όπως η κυβέρνηση έχει χρήματα για άλλες κοινωνικές ομάδες, θα πρέπει να «σκύψει» και πάνω από τους αγρότες. Έξι μήνες μετά τις πλημμύρες αυτό που έχουν πάρει οι αγρότες είναι μία μικρή προκαταβολή στα προϊόντα και το 60% των αγροτών τις 2.000 στην πρώτη αρωγή, τίποτα άλλο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Η αντιπροσωπεία

Η αντιπροσωπεία που θα συναντήσει τον πρωθυπουργό αποτελείται από 15 μέλη οι οποίοι είναι οι εξής:

Σωκράτης Αλειφτήρας (εκπρόσωπος Τύπου της Αγροτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας)
Διαμαντής Διαμαντόπουλος (πρόεδρος του Πανσεραϊκού Αγροτικού Συλλόγου)
Κωνσταντίνος Καναβίδης (Έβρος)
Σάββας Κεφαλάς (πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Λιβαδειάς)
Νίκος Κούτρας
Χρήστος Λυγδής (Φθιώτιδα)
Ρίζος Μαρούδας (πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας)
Γιάννης Παναγής (αντιπρόεδρος Πανσεραϊκού Αγροτικού Συλλόγου)
Χρήστος Πάντζιος (Αλμυρός)
Ευάγγελος Παπαγιαννούλης (Κιλελέρ)
Γιάννης Σδράλης (Τρίκαλα)
Γιώργος Σιδηρόπουλος (Πέλλα)
Κώστας Τζέλλας (Καρδίτσα)
Χρήστος Τσιπέλης (Ορμύλια Χαλκιδικής)
Κώστας Χατζηπαραδείσης (Λαγκαδάς)

Σχετικές ειδήσεις