ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Ρήγας για τις συλλήψεις σε Αθήνα και Πειραιά: Όλα εξετάζονται, ας είμαστε υπομονετικοί

Νίκος Ρήγας για τις συλλήψεις σε Αθήνα και Πειραιά: Όλα εξετάζονται, ας είμαστε υπομονετικοί

Μια έρευνα της ΕΛ.ΑΣ δεν κατευθύνεται βάση της πίεσης της κοινής γνώμης, μαζεύουν κομμάτι κομμάτι για να φτιάξουν το παζλ για να πάει δεμένη

Φως στις σχέσεις τρομοκρατίας και οργανωμένου εγκλήματος ρίχνει η επιχείρηση που έγινε υπό άκρα μυστικότητα σε Αθήνα, Πειραιά και Πέραμα και είχε ως αποτέλεσμα 4 συλλήψεις.

«Η προανάκριση είναι μια διαδικασία μυστική, οι υποθέσεις που χειρίζονται τα στελέχη της Ασφάλειας είναι έρευνες οι οποίες γίνονται από στελέχη που γνωρίζουν πράγματα, οδηγούν συγκειμένους ανθρώπους, παραβατικούς, στη Δικαιοσύνη», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο Νίκος Ρήγας, αντιπρόεδρος ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αθήνας.

«Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι έχει γίνει, η Δικαιοσύνη είναι η αρμόδια για να αποφασίσει. Η ΕΛ.ΑΣ διενεργεί την προανάκριση, η Δικαιοσύνη την κύρια ανάκριση και το αποτέλεσμα».

«Οι ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ βάζουν τα πάντα στο μικροσκόπιο. Μια έρευνα της ΕΛ.ΑΣ δεν κατευθύνεται βάση της πίεσης της κοινής γνώμης, μαζεύουν κομμάτι κομμάτι για να φτιάξουν το παζλ για να πάει δεμένη η υπόθεση στη Δικαιοσύνη. (…) Όλα εξετάζονται, ας είμαστε υπομονετικοί. Όταν υπάρχει μια επίθεση ή ένα οργανωμένο έγκλημα ή μια επίθεση σε έναν κοινό χώρο, οι συνάδελφοι ξεχνούν και τα σπίτια τους για να βγάλουν εις πέρας αυτήν την υπόθεση».