ΕΛΛΑΔΑ

Παγκόσμια ημέρα ραδιοφώνου: Τρίτη στην ΕΕ η Ελλάδα σε ραδιοφωνικές επιχειρήσεις

Παγκόσμια ημέρα ραδιοφώνου: Τρίτη στην ΕΕ η Ελλάδα σε ραδιοφωνικές επιχειρήσεις
Φωτ.: Unsplash

Ψηλά η χώρα μας και στην αναλογία ραδιοφωνικών επιχειρήσεων ανά εκατομμύριο κατοίκων

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμιά ημέρα Ραδιοφώνου η Eurostat έδωσε στοιχεία για τις ευρωπαϊκές χώρες με τις περισσότερες και τις λιγότερες ραδιοφωνικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την Eurostat το 2022, οι 5 πρώτες χώρες με βάση τον αριθμό των ραδιοφωνικών επιχειρήσεων ήταν η Ισπανία (714), η Ιταλία (679), η Ελλάδα (599), η Γαλλία (343) και η Πορτογαλία (299). Στο άλλο άκρο της κλίμακας βρίσκονταν το Λουξεμβούργο (5), η Εσθονία (9), η Σλοβακία (14), η Μάλτα (19) και η Λιθουανία (20).

Λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του πληθυσμού των μελών της ΕΕ, η αναλογία των ραδιοφωνικών επιχειρήσεων ανά εκατομμύριο κατοίκων διέφερε σημαντικά μεταξύ των χωρών. Η Σλοβενία κατέγραψε την υψηλότερη αναλογία με 75 ραδιοφωνικές επιχειρήσεις ανά εκατομμύριο κατοίκων, ακολουθούμενη από την Ελλάδα (57), τη Μάλτα (36), την Κύπρο και την Κροατία (35). Αντίθετα, οι χαμηλότερες αναλογίες παρατηρήθηκαν στην Πολωνία (2), τη Γερμανία και τη Σλοβακία (και οι δύο 3), την Τσεχία (4) και την Αυστρία, τη Γαλλία και τη Σουηδία (όλες 5).