ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Κλείνουν αιφνιδιαστικά τους δρόμους - Ζεσταίνουν τις μηχανές για Αθήνα

Αγρότες: Κλείνουν αιφνιδιαστικά τους δρόμους - Ζεσταίνουν τις μηχανές για Αθήνα

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφασίζουν οι αγρότες ενώ πολλοί υποστηρίζουν πως είναι «μονόδρομος η κάθοδος των τρακτέρ στην Αθήνα».

Κλιμάκωση και κοινή αγωνιστική γραμμή υιοθετούν τα περισσότερα μπλόκα αγροτών στην επικράτεια, μετά τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη που απείχαν, όπως υποστηρίζουν οι αγρότες από τα πραγματικά αιτήματα και ανάγκες τους.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση κρατάει σκληρή στάση, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να απαντά στο αίτημα τους για νέα συνάντηση μαζί τους, λέγοντας πως είναι ανοιχτός στον διάλογο, αλλά μόνο αν ανοίξουν οι δρόμοι.

Οι περισσότεροι αγρότες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι, τάσσονται υπέρ της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων και προτείνουν ακόμη και κάθοδο με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα.

Το ρυθμό που θα ακολουθηθεί τις επόμενες μέρες έδωσαν πρώτοι οι αγρότες του Πύργου που πραγματοποίησαν πορεία με τα τρακτέρ στην κεντρική πλατεία της πόλης και πέταξαν φρούτα, λαχανικά, σιτηρά και γάλα μπροστά στο δημαρχείο.

Οι αγρότες της Επανομής, στη Θεσσαλονίκη, πήραν με τη σειρά τους απόφαση για δυναμικές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.

Πάντως το πρώτο βήμα οπισθοχώρησης πάντως έγινε από την «Επιτροπή των 180.000 πλημμυρισμένων παρακάρλιων στρεμμάτων» που αποχώρησαν από το μπλόκο του Πλατύκαμπου.

Συγκεκριμένα, οι αγρότες των παρακάρλιων περιοχών αποφάσισαν ομόφωνα να αποχωρήσουν από το μπλόκο στον Πλατύκαμπο, ζητώντας με ανοιχτή επιστολή τους συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τις επόμενες μέρες για να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί της Θεσσαλίας.

Κρίσιμη η σημερινή μέρα

Σήμερα σε ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι στη Νίκαια θα αποφασίσουν οι εκπρόσωποι των αγροτών από όλα τα μπλόκα της χώρας αν θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι οι αγρότες από τη Μακεδονία θα συνεδριάσουν χωριστά την ίδια ώρα πιθανότατα στα Κουφάλια.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι παραγωγοί είναι χωρισμένοι στα δύο, καθώς κάποιοι προτείνουν αποκλιμάκωση και άλλοι δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για τη μείωση του κόστους παραγωγής και ζητούν την κάθοδο με τρακτέρ στην Αθήνα.