ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Μπλόκο της αστυνομίας στους αγρότες της Επανωμής

Θεσσαλονίκη: Μπλόκο της αστυνομίας στους αγρότες της Επανωμής

Ο αγρότες θέλησαν να πάνε με τα τρακτέρ στον κόμβο του αεροδρομίου όμως κλούβα των ΜΑΤ τους έφραξε την πορεία

Της Φανής Χαρίση

Στους δρόμους βρήκαν σήμερα και οι αγρότες της Επανωμής Θεσσαλονίκης που όπως λένε βιώνουν τεράστια προβλήματα επιβίωσης και δεν μπορούν πλέον να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους καθώς το κόστος πετρελαίου, ρεύματος και γεωργικών εφοδίων έχει εκτιναχθεί στα ύψη ενώ θεωρούν ότι δεν πήραν τίποτα από τα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στην συνάντηση με τους αγρότες.

Σήμερα το πρωί οι αγρότες με περίπου 40 τρακτέρ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Επανωμής και στη συνέχεια κομβόι θέλησαν να κατευθυνθούν προς τον κόμβο του αεροδρομίου.

Ωστόσο, λίγα χιλιόμετρα παρακάτω, στο Πλαγιάρι στήθηκε φραγμός από τις αστυνομικές δυνάμεις με τη βοήθεια κλούβας των ΜΑΤ ανακόπτοντας έτσι την πορεία τους.

Οι αγρότες μπροστά στον φραγμό των αστυνομικών δυνάμεων πέταξαν βαρέλια προκειμένου όπως είπαν η κυβέρνηση να ξύσει τον πάτο των βαρελιών λέγοντας «το μυαλό τους να ξύσουν καλά κι όχι τα βαρέλια».

Να σημειωθεί ότι και πριν από περίπου δύο εβδομάδες οι αγρότες της Επανωμής θέλησαν να κατευθυνθούν στον κόμβο του αεροδρομίου «Μακεδονία» όμως και τότε αστυνομικές δυνάμεις τους έφραξαν την πορεία στο Πλαγιάρι.