ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: «Φύλλο και φτερό» κάνουν Αστυνομία και ΕΥΠ υπόθεση σύλληψης δύο Τούρκων σε βίλα

Χανιά: «Φύλλο και φτερό» κάνουν Αστυνομία και ΕΥΠ υπόθεση σύλληψης δύο Τούρκων σε βίλα
Φωτ.: Eurokinissi

Αξιωματούχοι που μετέχουν στην έρευνα χαρακτηρίζουν την υπόθεση της σύλληψης των Τούρκων σοβαρή

To κουβάρι μιας υπόθεσης με σύλληψη δύο Τούρκων στα Χανιά επιδιώκουν να ξετυλίξουν οι αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής υπό άκρα μυστικότητα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων προχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας στη σύλληψη δύο νεαρών Τούρκων, ηλικίας 22 και 27 ετών, στο Ακρωτήρι Χανίων.

Αξιωματούχοι που μετέχουν στην έρευνα χαρακτηρίζουν την υπόθεση σοβαρή, ωστόσο οι λεπτομέρειες για τη δράση των δύο νεαρών στην Κρήτη προκύπτουν με το σταγονόμετρο.

Η διπλή σύλληψη πραγματοποιήθηκε σε υπερπολυτελή μισθωμένη βίλα και στην υπόθεση ενεπλάκησαν και αξιωματούχοι της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ). Όπως αναφέρθηκε, μάλιστα, η ΕΥΠ το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε θέσει υπό επιτήρηση τους δύο Τούρκους. Η βίλα όπου έγινε η σύλληψη των δύο νεαρών, βρίσκεται στην παραλία Τερσανάς, σε κοντινή απόσταση από το αεροδρόμιο Χανίων.

Πώς βρέθηκαν στην Ελλάδα

Οι δύο νεαροί φέρεται να βρίσκονται στην Ελλάδα τουλάχιστον ένα εξάμηνο ερχόμενοι το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, μέσω Έβρου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπέβαλαν την ίδια ημέρα αίτημα ασύλου στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Φυλακίου, δηλώνοντας ότι κινδυνεύουν στην Τουρκία.

Στη συνέχεια τέθηκαν υπό επιτήρηση από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και το μεσημέρι της Δευτέρας αποφασίστηκε η σύλληψή τους από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

Τι εντοπίστηκε στη βίλα

Η έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. έγινε σε βίλα που μίσθωναν στον Τερσανά. Στο εσωτερικό της οι αστυνομικοί βρήκαν ένα πιστόλι 9 χιλιοστών, καθώς και 15 φυσίγγια ίδιου διαμετρήματος. Κατασχέθηκε επίσης μικρή ποσότητα ναρκωτικής ουσίας (εξαϋδροκανναβινόλη). Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.

Για τις μετακινήσεις τους οι δύο Τούρκοι υπήκοοι χρησιμοποιούσαν ένα πολυτελές αυτοκίνητο τύπου τζιπ, το οποίο –σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές– κατασχέθηκε από υπαλλήλους του Τελωνείου Χανίων για παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι οι δύο συλληφθέντες να έχουν ανάμειξη σε υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών.