ΕΛΛΑΔΑ

Κάτια Δανδουλάκη: Φωτιά στην αποθήκη του θεάτρου της - Η ηθοποιός αποκαλύπτει τι ζημιές έγιναν

Κάτια Δανδουλάκη: Φωτιά στην αποθήκη του θεάτρου της - Η ηθοποιός αποκαλύπτει τι ζημιές έγιναν

Καήκε ολοσχερώς αποθήκη στη στοά Κεφαλληνίας όπου φυλάσσονται  προγράμματα και υλικά των θεατρών Μπρόντγουεϊ και Κάτια Δανδουλάκη

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Παρασκευής 23 Φεβρουαρίου στις 4:30 για πυρκαγιά σε αποθήκη στην Στοά Κεφαλληνίας στην Κυψέλη.

Στη στοά αυτή βρίσκεται και το θέατρο της Κάτιας Δανδουλάκη.

Στο σημείο έσπευσαν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα οι οποίοι έκαναν το καλύτερο δυνατό για να μην επεκταθεί η φωτιά και σε παρακείμενα κτήρια.

Στην αποθήκη που ξέσπασε η φωτιά φυλάσσονταν προγράμματα, εκθέματα και υλικά που χρησιμοποιούν το θέατρο Μπρόντογουεϊ και το θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.

Κάτια Δανδουλάκη: «Δεν είναι τίποτα αυτά μπροστά σε οτιδήποτε άλλο μπορούσε να συμβεί χειρότερο»

Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε στο Mega για το τι συνέβη, πόσο μεγάλες ήταν οι ζημιές και αν κινδύνεψε κανείς.

«Πέταξαν ένα γκαζάκι σε μια αποθήκη που ήταν ψιλο-αφύλακτη, δηλαδή δεν είχε πολύ καλή, γερή πόρτα και είσοδο, ήταν σχεδόν σαν πρόχειρη κατασκευή και το πετάξανε μέσα από το τζάμι και αυτό πυροδότησε τον χώρο, τον κοινόχρηστο του μεγάλου τετραγώνου με τα τέσσερα θέατρα. Δεν έγιναν άλλες ζημιές εκτός από την καταστροφή αυτή της αποθήκης.

Τα καλώδια τα ηλεκτρολογικά, οι οπτικές ίνες – εκεί είχαμε πρόβλημα. Και υπάρχει ζημιά από την άποψη ότι καήκανε δικές μου πινακίδες πολύς καλής κατασκευής που ήταν πάνω, ακριβώς στην οροφή της στοάς.

Δεν είναι τίποτα αυτά μπροστά σε οτιδήποτε άλλο μπορούσε να συμβεί χειρότερο, πολύ χειρότερο. Για αυτό είμαι πραγματικά ευχαριστημένη από την άποψη τι γλιτώσαμε. Άνθρωπος δεν κινδύνεψε, το θέατρο δεν κινδύνεψε. Θα χρειαστεί βέβαια καιρός για να φτιαχτούν αυτά γιατί τα καλώδια είναι καμένα όλα.

Το θέμα είναι αυτό, ότι κινδυνεύει κανείς από το τίποτα, από μια βλακεία. Γιατί αυτή η στοά είναι κέντρο διερχομένων. Μπαίνουν, βγαίνουν άνθρωποι άστεγοι… Έχουμε κάνει όλες τις διαδικασίες με ευγενικό τρόπο, να βρούνε μέρος να πάνε να μείνουνε, αλλά δεν θέλουν. Θέλουν να είναι εκεί. Αυτή η κατάσταση δεν είναι διαχειρίσιμη πια. Κινδυνεύουν όλες οι οικογένειες και όλα τα σπίτια ανά πάσα στιγμή»