ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Νύχτα τρόμου για λογιστή– «Ντου» διαρρήκτη στο γραφείο του για να κλέψει

Βόλος: Νύχτα τρόμου για λογιστή– «Ντου» διαρρήκτη στο γραφείο του για να κλέψει

Βόλος: Ο δράστης το έσκασε τρέχοντας αιμορραγώντας – Πώς οι αρχές οδηγήθηκαν στη σύλληψή του

Νύχτα τρόμου βίωσε γνωστός λογιστής, που διατηρεί μεγάλο φοροτεχνικό γραφείο στη Νέα Ιωνία Βόλου. Διαρρήκτης εισέβαλε στο κτίριο όπου στεγάζεται η επιχείρηση με σκοπό να κλέψει, όμως χτύπησε ο συναγερμός και αναγκάστηκε να τραπεί σε φυγή.

Όπως αναφέρει το taxydromos.gr, ο δράστης στην προσπάθειά του να διαφύγει τραυματίστηκε και άρχισε να αιμορραγεί. Εγκατέλειψε άρον- άρον το λογιστικό γραφείο μέσα στα αίματα, με αποτέλεσμα ο επαγγελματίας να υποστεί σοκ, όταν έφτασε για να δει τι συμβαίνει.

Ο λογιστής αντικρίζοντας αίματα σε διάφορα σημεία του γραφείου δεν ήξερε τι να υποθέσει. Οταν βεβαιώθηκε ότι δεν υπάρχει κανείς στον χώρο, έσπευσε να ενημερώσει την Ασφάλεια Βόλου. Κλιμάκιο αστυνομικών έσπευσε στο σημείο για να καταγράψει το συμβάν. Τα ίχνη που είχε αφήσει πίσω του ο διαρρήκτης ουσιαστικά ήταν αυτά που τον «πρόδωσαν» με τη σύλληψή του να είναι θέμα χρόνου.

Ο επίδοξος διαρρήκτης συνελήφθη από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου λίγες ώρες αργότερα και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές πρόκειται για άτομο που είναι χρόνια τοξικομανής και έχει απασχολήσει και άλλες φορές τις αρχές, για παρόμοια αδικήματα.

Το χρονικό της διάρρηξης

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο διαρρήκτης, που είναι νεαρής ηλικίας, έκανε «ντου» λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα. Αψήφησε ότι το φοροτεχνικό γραφείο βρίσκεται στην «καρδιά» της Νέας Ιωνίας, σε μία πολυσύχναστη μάλιστα γειτονιά, στην οδό Λεωφόρου Ειρήνης και πιστεύοντας προφανώς ότι θα βρει χρήματα αποφάσισε να «χτυπήσει».

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο λογιστής, ο διαρρήκτης εισέβαλε στο κτίριο παραβιάζοντας παράθυρο το οποίο βρίσκεται στην πίσω πλευρά του γραφείου. Αρχικά προσπάθησε να το σπάσει και όταν δεν μπόρεσε το παραβίασε με ένα κατσαβίδι. Στη συνέχεια πήδηξε πάνω σε μία καρέκλα γραφείου για να βρεθεί στον εσωτερικό χώρο του γραφείου. Πιθανολογείται ότι χτύπησε κατά τη διάρκεια της πτώσης.

Ο συναγερμός άρχισε να χτυπά ασταμάτητα. Ο λογιστής μαζί με τη σύζυγό του, που βρισκόταν στο σπίτι τους έσπευσαν να δούνε τι συμβαίνει. Το σκηνικό που αντίκρισαν παρέπεμπε απευθείας σε απόπειρα διάρρηξης. Ο δράστης έψαξε συρτάρια των γραφείων προκειμένου να βρει χρήματα.

Αν δεν χτυπούσε ο συναγερμός ενδεχομένως να προλάβαινε να αρπάξει ηλεκτρονικό εξοπλισμό, καθώς χρήματα δεν υπήρχαν.

Διαβάστε επίσης:

Φράχτης στον Έβρο: Ολοκληρώνεται η επέκταση - Νέα εικόνα

Άγιος Παϊσιος: Τι έλεγε για τους παλαιοημερολογίτες

«Μπαμπά, μαμά τρακάραμε» – Νέα περίπτωση τηλεφωνικής άπατης στη Ναύπακτο