ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Συγκλονίζει η μητέρα του 21χρονου - «Ο Γεράσιμος έναν χρόνο μετά είναι σε κώμα»

Τέμπη: Συγκλονίζει η μητέρα του 21χρονου - «Ο Γεράσιμος έναν χρόνο μετά είναι σε κώμα»

Τέμπη: Η μητέρα του 21χρονου Γεράσιμου, μοανδικού επιζών του πρώτου βαγονιού, «σπάει» τη σιωπή της και μιλά για πρώτη φορά

Η μητέρα του μοναδικού επιβάτη του πρώτου βαγονιού που επέζησε βαριά τραυματισμένος, του 21χρονου Γεράσιμου, μίλησε για πρώτη φορά για την τιτάνια μάχη που δίνει το παιδί της σε νοσοκομείο του εξωτερικού.

Η μητέρα του μοναδικού επιβάτη του πρώτου βαγονιού που επέζησε, του 21χρονου Γεράσιμου, που συνεχίζει να δίνει τιτάνια μάχη σε νοσοκομείο του εξωτερικού, μίλησε για πρώτη φορά στο Mega.

«Είμαι απερίσπαστη δίπλα του και όταν θα έρθει η ώρα θα μιλήσω», λέει.

«Έναν χρόνο μετά, έχω τόσα πολλά να πω. Δεν ήρθε η ώρα… Από την ημέρα του εγκλήματος, αυθόρμητα στην αρχή, με προσπάθεια αργότερα, κρατάω τον θυμό. Επικεντρώθηκα στο πως και όχι στο γιατί. Πώς να διορθώσω, να γιατρέψω, να σώσω. Ο Γεράσιμος δίνει τιτάνια μάχη. Ακόμα όλα είναι κρίσιμα. Δεν νοείται κάτι άλλο από το να είναι δίπλα του, απερίσπαστη, ανεπηρέαστη. Ψάχνω το βλέμμα, τη φωνή, τη μουσική του, και το μόνο που μπορώ να σκεφτώ πιο πέρα από το παιδί μου είναι αυτό. Ποτέ να μην ξανασυμβεί! Και η μόνη τιμωρία όσων φταίνε είναι να μπουν στη θέση μας. Όχι αυτών που έφυγαν. Στη θέση όσων έμειναν».

Μοναδικός σκοπός της, το παιδί της, η ίδια η ζωή της.

«Ο Γεράσιμος, έναν χρόνο μετά, είναι ακόμα σε κώμα. Η πρόγνωση είναι ‘’φτωχή’’. Όμως, πέρα από την αγάπη μου, μόνο την ελπίδα και την πίστη έχω να του δώσω. Είμαι ευγνώμων για τους ανθρώπους που προσεύχονται για το παιδί μου. Δίνουν και σε μένα δύναμη. Του έχω εμπιστοσύνη. Έχει κερδίσει πολλές μάχες».

Δείτε το βίντεο του Mega:

Κλίμα συγκίνησης στο μνημόσυνο για τον ένα χρόνο από την τραγωδία:

Στο μεταξύ σήμερα Κυριακή (25/2) στο Μακρυχώρι Τεμπών τελέστηκε μνημόσυνο στην μνήμη των θυμάτων από τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο , στον Ιερό Ναό του Αγίου Θωμά.

Στο εκκλησάκι, στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος, τελέστηκε Τρισάγιο. Λίγα λουλούδια και μια ευχή: Δικαιοσύνη. Έτσι μόνο θα αναπαυτούν οι ψυχές τους.

Η τοιχογραφία στο σημείο του δυστυχήματος ολοκληρώθηκε σήμερα από του καλλιτέχνες της Λάρισας. Οι 57 ψυχές θα είναι πάντα εκεί, μέχρι να δικαιωθούν.

Διαβάστε επίσης:

Μαρία Καρυστιανού: «Μοναδικός μου στόχος να μπουν οι υπεύθυνοι στη φυλακή»

Μητροπολίτης Λαρίσης από τα Τέμπη: «Τον κεκοιμημένο δεν τον τιμάς με θόρυβο» (vid)

Τέμπη: Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε τρισάγιο για τα θύματα του δυστυχήματος