ΕΛΛΑΔΑ

Οι αγρότες έκλεισαν και το τελωνείο Ευζώνων

Οι αγρότες έκλεισαν και το τελωνείο Ευζώνων
Grtimes

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών

Πλήθος αγροτών συγκεντρώθηκε στους Ευζώνους και πριν από λίγο τα τρακτέρ έκλεισαν το τελωνείο.

Κάποιοι αγρότες με τρακτέρ κι ακόμα περισσότεροι με συμβατικά οχήματα βρέθηκαν νωρίτερα στα σύνορα, την ημέρα που συναντιούνται οι υπουργοί Γεωργίας και Αλιείας των χωρών της Μεσογείου που αποτελούν την ομάδα της EU MED-9 για να συζητήσουν για τη νέα ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική).

«Θα κλείσουμε τα σύνορα μόνο για τα φορτηγά, για να στείλουμε το μήνυμα ότι πρέπει να σταματήσουν οι ελληνοποιήσεις προϊόντων», εξήγησε μιλώντας στο GRTimes o Γρηγόρης Ηλιάδης, από την Ημαθία.

Επίσης, ο Γιώργος Διαμαντόπουλος από την Πιερία δήλωσε: «Δεν κάνουμε πίσω! Θα μαζευτούμε από πολλά μπλόκα της Ελλάδας προκειμένου να αποφασίσουμε για το μέλλον των κινητοποιήσεων». Ο ίδιος τόνισε πως δεν έχει μεγάλες προσδοκίες από τη σύσκεψη των ΕU MED-9 καθώς πρόκειται για συνάντηση μόνο των υπουργών του Νότου.

«Παίρνουμε πιο δραστικά μέτρα, κλείνοντας τα σύνορα, για να καταλάβει η κυβέρνηση» δήλωσε ο Κώστας Ρούζιος από τα Μάλγαρα και συμπλήρωσε πως «θα στηρίξουμε τους συναδέλφους στο Κιλκίς».

Στο συλλαλητήριο των Ευζώνων πηγαίνουν σήμερα και οι αγρότες της Χαλκιδικής, που μέχρι πρότινος έκλειναν συμβολικά τη λεωφόρο Μουδανιών.