ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΑΔΕΔΥ: Χωρίς ταξί, πλοία και αεροπλάνα - Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Απεργία ΑΔΕΔΥ: Χωρίς ταξί, πλοία και αεροπλάνα - Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στην απεργία έχει αποφασιστεί να συμμετάσχουν τα ταξί, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, οι τράπεζες, οι καθηγητές, οι δικαστικοί υπάλληλοι και εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Σε πανελλαδική απεργία προχωρά η ΑΔΕΔΥ και έτσι οι μετακινήσεις θα πραγματοποιηθούν με δυσκολία την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου.

Στην απεργία έχει αποφασιστεί να συμμετάσχουν τα ταξί, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, οι τράπεζες, οι καθηγητές, οι δικαστικοί υπάλληλοι και εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ).

Ποιοι «τραβούν» χειρόφρενο στην απεργία

Χειρόφρενο συγκεκριμένα τραβούν για 48 ώρες τα ταξί στην Αττική και συγκεκριμένα από τις 27 έως τις 28 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΑΤΑ. Ακόμη, τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου θα παραμείνουν δεμένα την Τετάρτη, καθώς η ΠΕΠΕΝ θα πάρει μέρος στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν επίσης και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και κανένα αεροπλάνο δεν θα προσγειώνεται στα αεροδρόμια της χώρας. Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα εξυπηρετηθούν μόνον οι πτήσεις που προβλέποναι από το ισχύον νομικό πλαίσιο, δηλαδή μόνο αεροδιακομιδές.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Τετάρτη

Παράλληλα, στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Τετάρτης αναμένεται να συμμετάσχουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, τα οποία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων και τρόλεϊ αναμένεται από τις 10:00 π.μ. ή αργότερα (έξοδος οχημάτων από τα αμαξοστάσια στις 8:30 π.μ.), ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 20:00.

Επίσης, 24ωρη απεργία αναμένεται να πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ και στον Προαστιακό, ενώ αναμένονται ανακοινώσεις μέσα στην ημέρα για τη συμμετοχή ή μη των εργαζομένων στο μετρό και στο τραμ.

Τι αναφέρει η ΑΔΕΔΥ για την απεργία στις 28 Φεβρουαρίου

Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί τα εξής στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου:

Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν στοιχειωδώς η ακρίβεια και ο πληθωρισμός.
Επαναφορά εδώ και τώρα των Δώρων.
Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς.
Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016-2017.
Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας.
Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ.
Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.
Άμεση στελέχωση με μόνιμους υπαλλήλους όλων των κρίσιμων δημόσιων φορέων και αναβάθμιση όλων των αναγκαίων υποδομών.
Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 π.μ.