ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Πώς 35χρονος Έλληνας σεφ άρπαξε 500.000 ευρώ από 60χρονη Αμερικανίδα, πουλώντας της έρωτα

Πάτρα: Πώς 35χρονος Έλληνας σεφ άρπαξε 500.000 ευρώ από 60χρονη Αμερικανίδα, πουλώντας της έρωτα

Ο έρωτας της 60χρονης με έναν 35χρονο είχε ως αποτέλεσμα η ίδια να πέσει θύμα απάτης και να χάσει ένα τεράστιο χρηματικό ποσό

Θύμα απάτης έπεσε μία Αμερικανίδα υπήκοος ηλικίας 60 ετών, όταν ο 35χρονος σύντροφός της και ένας φίλος του κατάφεραν να της πάρουν περίπου 500 χιλιάδες ευρώ με πρόσχημα το άνοιγμα μίας επιχείρησης. Ο σύντροφός της επαγγελλόταν σεφ και της πρότεινε να την κάνει συνέταιρο σε μία εταιρεία καφέ, αλλά στην ουσία αυτό που ήθελε ήταν να αρπάξει από εκείνη τα χρήματα και να εξαφανιστεί.

Σύμφωνα με δηλώσεις της 60χρονης στον ΑΝΤ1, όλη η επιχείρηση ήταν ένα δημιούργημα με απώτερο στόχο να την αφαιμάξουν οικονομικά. Χαρακτηριστικά η 60χρονη δήλωσε ότι «είμαι Αμερικανίδα υπήκοος. Μετά την επίσκεψή μου στην Ελλάδα, αποφάσισα και να μείνω και να λάβω άδεια διαμονής μόνιμου επενδυτή. Ενώ βρισκόμουν σε αναζήτηση κατοικίας, γνώρισα τον καταγγελλόμενο με τον οποίο συνήψαμε συναισθηματικό δεσμό».

Συμπλήρωσε πως «το καλοκαίρι του 2022 μου ζήτησε να χρηματοδοτήσω μία επιχείρηση που θα συμμετείχα ως συνέταιρος. Προς τα τέλη του καλοκαιριού 2022, ο συγκεκριμένος άρχισε να γίνεται φορτικός, να του καταβάλω μεγάλα ποσά, πέραν των όσων είχα ήδη καταβάλει για δήθεν εξαγορά εξοπλισμού, διαφήμιση κλπ. Πήγαμε στην Αθήνα για να μου γνωρίσει φίλο του για τον οποίον μου είπε ότι είναι ο διευθύνων σύμβουλος της επιτυχημένης επιχείρησης».

Αμέσως μετά, η 60χρονη ανέφερε πως «πείστηκα και άρχισα να του δίνω τα χρήματα. Συνολικά μετέφερα το ποσό των 466.630,87 ευρώ. Τον Ιανουάριο του 2023 άρχισα να του ζητώ επιτακτικά, γιατί αυτή η επένδυση δεν προχωρά. Μάλιστα, μου είπαν ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η επένδυσή μου και ότι θα έπρεπε να καταθέσω άλλα 100.000 ευρώ. Αρνήθηκα να τους τα δώσω, εφόσον κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ζήτησα στοιχεία της εταιρείας. Τότε, ο σύντροφός μου και ο φίλος του με απείλησαν πως αν δεν τους καταβάλλω το υπόλοιπο ποσό των 100.000 ευρώ θα στραφούν εναντίον μου δικαστικά να το διεκδικήσουν και αν δεν το κάνω, θα χάσω όλα όσα έχω καταβάλει γιατί δεν τήρησα τη συμφωνία και τότε τσακώθηκα με τον πρώτο. Χωρίσαμε και μετακόμισα. Ζήτησα παραστατικά έγγραφα και μου έδειξε μία σελίδα στο facebook. Από τα μέσα Ιανουαρίου 2023 αποφεύγει να απαντά στα τηλέφωνά μου. Υποστηρίζει ότι μετακόμισε στην Αθήνα, ότι είναι σε αναζήτηση εργασίας και ότι θα μου επιστρέψει τα χρήματα. Έτσι, ανακάλυψα ότι έχω πέσει θύμα απάτης και ότι η υποτιθέμενη φίρμα καφέ ήταν δημιούργημά τους για να με εξαπατήσουν».