ΕΛΛΑΔΑ

Αντιδρά η ΑΔΕΔΥ στην απόφαση να κριθεί παράνομη η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Αντιδρά η ΑΔΕΔΥ στην απόφαση να κριθεί παράνομη η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, η προκηρυγμένη απεργία από το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο καλύπτει όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους υπηρεσίες και τους φορείς τους Δημοσίου

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας την προσφιλή της αντεργατική πολιτική, προσέφυγε στα δικαστήρια, για να βγάλει παράνομη και καταχρηστική την απεργία εργαζομένων και κλάδων της Πολιτικής Αεροπορίας και, συγκεκριμένα, όσων ανήκουν στην Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, στην Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, στον Πανελλήνιο Σύλλογο Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και στην Ένωση Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφαλείας Εναέριας Κυκλοφορίας, μία απεργία που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πανελλαδικής δημοσιοϋπαλληλικής απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ και δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις του ιδιωτικού τομέα (35 Εργατικά Κέντρα, δεκάδες Ομοσπονδίες κλπ)» επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της.

Και προσθέτει: «Ο αυταρχικός, αντεργατικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τέλος. Κατέθεσε αγωγές κατά των συνδικαλιστικών οργανώσεων της ΥΠΑ, για να βγει παράνομη η απεργία στις 28/2, όχι γιατί προκήρυξαν απεργία, αλλά γιατί τόλμησαν να καλέσουν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν σε αυτήν και γιατί κατέθεσαν πρόταση για προσωπικό ασφαλείας, προκειμένου να μην δημιουργηθεί χάος και κίνδυνοι στην αεροναυτιλία και ζήτησαν από την ΥΠΑ να βγάλει notam, δηλαδή σχετική οδηγία προς τις αεροπορικές εταιρίες.

Με μία προσχηματική επιχειρηματολογία και διαδικασία, έναν χρόνο μετά το τραγικό έγκλημα στα Τέμπη, κυβέρνηση και διοίκηση πήγαν στα δικαστήρια τους εργαζόμενους στην Πολιτική Αεροπορία, αδιαφορώντας προκλητικά για τα αιτήματα για πλήρη στελέχωση, εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση όλων των κρίσιμων υπηρεσιών της.

Για άλλη μία φορά, "κλείνουν τα αυτιά τους", όπως έκαναν και με τα σωματεία και τους συνδικαλιστές των σιδηροδρόμων».

«Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το δικαίωμα στην απεργία. Η προκηρυγμένη απεργία από το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, την ΑΔΕΔΥ, καλύπτει όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους υπηρεσίες και τους φορείς τους Δημοσίου» διευκρινίζει η ΑΔΕΔΥ και καλεί όλους τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα να πράξουν το αυτονόητο συνδικαλιστικό καθήκον τους και να συμμετέχουν στην απεργία.

«Η κυβερνητική και εργοδοτική τρομοκρατία όχι μόνο δεν θα περάσει, αλλά θα γυρίσει και μπούμερανγκ σε όλους όσοι νομίζουν ότι με αυτήν θα ξεμπερδέψουν με το εργατικό λαϊκό κίνημα» τονίζει η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωσή της.