ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία για τα Τέμπη: Ένταση με μολότοφ στο Σύνταγμα – Δείτε εικόνες και βίντεο

Πορεία για τα Τέμπη: Ένταση με μολότοφ στο Σύνταγμα – Δείτε εικόνες και βίντεο

Επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα το μεσημέρι (28/12) στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια της εικοσιτετράωρης απεργίας που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το ΠΑΜΕ, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

Σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν λίγο μετά τις 14:00 στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια της μεγάλης απεργιακής συγκέντρωσης Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων.

Συγκεκριμένα, μία ομάδα περίπου είκοσι ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, βγήκε από την πορεία και έριξε μολότοφ στο προαύλιο της Βουλής, ορισμένες από τις οποίες έσκασαν μπροστά από το άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Οι περισσότεροι διαδηλωτές άρχισαν να τρέχουν μακριά από την πλατεία Συντάγματος και παρά το γεγονός πως επικράτησε ένταση για αρκετά λεπτά, η πορεία δεν διαλύθηκε.

Πάνω από 20.000 άνθρωποι δίνουν το «παρών» στην πορεία – Το κέντρο παραμένει κλειστό

Κλειστό παραμένει το κέντρο της Αθήνας. Στους δρόμους της πρωτεύουσας, υπολογίζεται ότι βρίσκονται πάνω από 20.000 άτομα, που διαδηλώνουν στο πλαίσιο της εικοσιτετράωρης απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ ακριβώς έναν χρόνο μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Χιλιάδες κόσμου έφτασαν στα γραφεία της Hellenic Train λίγο μετά τις 13:00 και έγραψαν ένα σύνθημα που κυριαρχεί στο μυαλό όλων: «Οι ζωές μας».

Σχετικές ειδήσεις