ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα: Πατέρας καταγγέλει ότι το ΕΚΑΒ αρνήθηκε να μεταφέρει το παιδί του στο νοσοκομείο

Ιωάννινα: Πατέρας καταγγέλει ότι το ΕΚΑΒ αρνήθηκε να μεταφέρει το παιδί του στο νοσοκομείο

Το ΕΚΑΒ απαντά ότι δεν αρνήθηκε την διακομιδή αλλά δεν ήταν δυνατή λόγω χρονικών περιορισμών

Μία σοβαρή καταγγελία για το ΕΚΑΒ έκανε ένας πατέρας στα Ιωάννινα, ο οποίος βρέθηκε στην δύσκολη θέση να πρέπει να μεταφέρει μόνος του το 7χρονο παιδί του στο νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας, από το τοπικό νοσοκομείο.

Ενώ είχε ήδη ξεκινήσει η διαδικασία διακομιδής, ο πατέρας ενημερώθηκε πως το ΕΚΑΒ δεν θα αναλάμβανε τη μεταφορά, καθώς έληγε η βάρδια του πληρώματος στις 8 το πρωί.

Το κοριτσάκι νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ήδη από την περασμένη εβδομάδα και ήταν επιτακτική ανάγκη να διακομιστεί στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η επικοινωνία με το Κέντρο Άμεσης Βοήθειας πραγματοποιήθηκε στις 2:30 τα ξημερώματα, αλλά μία ώρα αργότερα ενημερώθηκε ότι το ΕΚΑΒ δεν θα προχωρούσε στη διακομιδή, καθώς η βάρδια του πληρώματος ολοκληρωνόταν στις 8 το πρωί.

Έτσι, ο πατέρας, ο οποίος όπως εξήγησε στο MEGA, είχε να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο για τη ζωή της κόρης του, με βάση τις συστάσεις της παιδιάτρου αναγκάστηκε να αναλάβει μόνος του την ευθύνη της μεταφοράς του παιδιού με το ιδιωτικό του ΙΧ στο Παίδων Αγία Σοφία στην Αθήνα.

Τι απαντά το ΕΚΑΒ

Το ΕΚΑΒ απάντησε στην καταγγελία ότι δέχτηκαν κλήση για διακομιδή, που έπρεπε όμως να ολοκληρωθεί πριν τις 8 το πρωί, καθώς ολοκληρωνόταν η εφημερία στο Παίδων, έτσι ενημέρωσαν το νοσοκομείο ότι δεν θα ήταν δυνατή η διακομιδή λόγω περιορισμένου χρονικού παραθύρου, από τις 3 το πρωί έως τις 8 το πρωί.

Επομένως, το ΕΚΑΒ λέει ότι δεν αρνήθηκε την μεταφορά, αλλά ήταν αδύνατο λόγω χρονικών περιορισμών να την αναλάβει.

Η περίπτωση αναμένεται να ερευνηθεί περαιτέρω προκειμένου να διαλευκανθούν τα γεγονότα και να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα.