ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμοί στην Κεφαλονιά - Παπαδόπουλος στο Newsbomb.gr: «Ίσως πρόκειται για ένα σμήνος σεισμών»

Σεισμοί στην Κεφαλονιά - Παπαδόπουλος στο Newsbomb.gr: «Ίσως πρόκειται για ένα σμήνος σεισμών»

«Το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη» λέει στο Newsbomb.gr ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος για τους συνεχείς σεισμούς στην Κεφαλονιά

Συνεχείς είναι οι σεισμικές δονήσεις στην περιοχή της Κεφαλονιάς με τους κατοίκους να φοβούνται μην ακολουθήσει κάποιος πιο δυνατός σεισμός.

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν στενά το φαινόμενο, το οποίο δεν ξεκίνησε σήμερα αλλά από τις 27 Φεβρουαρίου, δηλαδή πέντε ημέρες πριν.

O σεισμολόγος και Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος μίλησε στο Newsbomb.gr για τη συνεχή σεισμική ακολουθία.

«Η σεισμική δραστηριότητα ξεκίνησε στο βορειοδυτικό μέρος της Κεφαλονιάς στις 27 Φεβρουαρίου πρίν από 5 μέρες και συνεχίστηκε όλες αυτές τις ημέρες. Σήμερα εντάθηκε. Δηλαδή έχουν γίνει και περισσότεροι σεισμοί και με σχετικώς μεγαλύτερα μεγέθη», περιέγραψε αρχικά ο κ. Παπαδόπουλος.

«Σήμερα έκανε 3,5 και 3,4 Ρίχτερ που είναι τα μεγαλύτερα των τελευταίων πέντε ημερών. Προς το παρόν δίνει την εικόνα ενός σμήνους. Στην περίπτωση του σμήνους οι σεισμοί μένουν σε σχετικώς χαμηλά μεγέθη μέχρι 4 Ρίχτερ και δεν κλιμακώνεται έτσι ώστε να μας δώσει έναν πολύ ισχυρότερο σεισμό», ανέλυσε ο σεισμολόγος.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος η εικόνα αυτή είναι «με επιφύλαξη προς το παρόν και αυτή είναι η σωστή γλώσσα της επιστήμης».

«Το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και για αυτό αυτή είναι η εκτίμηση προς το παρόν. Από δω και πέρα παρακολουθούμε πολύ καλά πλέον οι επιστήμονες την εξέλιξη και εάν χρειαστεί να επανέλθουμε με νεότερες εκτιμήσεις»

Σχετικές ειδήσεις