ΕΛΛΑΔΑ

Λευκάδα: Ασθενοφόρο αρνήθηκε να μεταφέρει παιδί στην Αθήνα – Τι απαντά το ΕΚΑΒ στην καταγγελία

Λευκάδα: Ασθενοφόρο αρνήθηκε να μεταφέρει παιδί στην Αθήνα – Τι απαντά το ΕΚΑΒ στην καταγγελία

Μια απίστευτη περιπέτεια έζησε μια οικογένεια από τη Λευκάδα, όταν το 7χρονο κοριτσάκι της προσβλήθηκε από λοιμώδη μονοπυρήνωση. Στο νοσοκομείο του νησιού δεν υπήρχε ΩΡΙΛΑ και έτσι το παιδί το μετέφεραν στα Γιάννενα.

Ένα 7χρονο κοριτσάκι προσβλήθηκε από λοιμώδη μονοπυρήνωση στη Λευκάδα αλλά στο νοσοκομείο του νησιού δεν υπήρχε ωτορινολαρυγγολόγος και έτσι το παιδί το μετέφεραν στα Γιάννενα.

Το κορίτσι εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων πριν από μία εβδομάδα. Τα μεσάνυχτα της Κυριακής όμως οι γιατροί διαπίστωσαν σοβαρή επιπλοκή και έκριναν απαραίτητη την διακομιδή του στο «Παίδων Αγία Σοφία». Ο πατέρας του μικρού κοριτσιού, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega το πλήρωμα του ασθενοφόρου έφερε αντιρρήσεις.

«Επικοινώνησε η παιδίατρος όχι με το 166 ενδονοσοκομεικά και η απάντηση του τηλεφωνικού κέντρου ήταν ότι το πλήρωμα του ασθενοφόρου αρνείται τη διακομιδή. Στο τηλεφώνημα αυτό ήμουν παρών και ο γιατρός προσπαθούσε να τους πείσει για το αυτονόητο, ότι είναι ένα παιδάκι το οποίο κινδύνευε η ζωή του».

Τελικά, η κλήση προς το ΕΚΑΒ γίνεται δέκα λεπτά πριν τις τρεις, με τους γιατρούς να ενημερώνουν ότι για να δεχτούν το παιδί θα πρέπει να φτάσει στο «Παίδων» πριν λήξει η εφημερία δηλαδή στις 7:30 το πρωί.

Ο διαβιβαστής ενημερώνει ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν την άφιξη του ασθενοφόρου πριν τη λήξη της εφημερίας του νοσοκομείου, καθώς θα κάνει 5 ώρες μέχρι να φτάσει στην Αθήνα.

«Μετά από αυτό η μόνη λύση την οποία έβρισκα αφού το παιδί ήταν σε άμεσο κίνδυνο γιατί το απόστημα μπορούσε να σπάσει και να δημιουργηθεί ασφυξία, αναγκάστηκα, με κίνδυνο της ζωής του παιδιού και της οικογένειάς μου, να πάρω το παιδί και να έρθω στο ‘’Αγία Σοφία’’».

Τι απαντά το ΕΚΑΒ

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΚΑΒ, δεν υπήρξε άρνηση μεταφοράς του περιστατικού αλλά επισημάνθηκε η δυσκολία να φτάσει το παιδί στην Αθήνα πριν τις οκτώ το πρωί.

«Έφυγα στις 4 και 20 και στις 7:30 ήμουν έξω από το ”Αγία Σοφία”. Το ότι ένα ασθενοφόρο δεν μπορούσε να καλύψει μια απόσταση 400 χιλιομέτρων από τις 2:30 που ενημερώθηκε μέχρι τις 8 το πρωί νομίζω ότι είναι αδιανόητο».

Η 7χρονη παραμένει στο Νοσοκομείο «Παίδων» έχοντας πλέον διαφύγει τον κίνδυνο, ενώ ο πατέρας της δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει σε νομικές ενέργειες για το συμβάν.