ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλία: Στο μηδέν οι αγρότες – Καταστράφηκαν καλλιέργειες σε έκταση 450.000 στρεμμάτων

Θεσσαλία: Στο μηδέν οι αγρότες – Καταστράφηκαν καλλιέργειες σε έκταση 450.000 στρεμμάτων

Θεσσαλία: Τα σπίτια τους πλημμύρισαν, τα χωράφια τους έγιναν ένα με τους χειμάρρους

Σε απόγνωση οι αγρότες της Φαλάνης και του Δασοχωρίου στη Θεσσαλία που είδαν τους κόπους μιας ζωής να παρασύρονται από τα νερά της κακοκαιρίας Daniel.

Τα σπίτια τους πλημμύρισαν, τα χωράφια τους έγιναν ένα με τους χειμάρρους. Εδώ και έξι μήνες περιμένουν τη στήριξη της πολιτείας για να αρχίσουν και πάλι από το μηδέν.

Ο Τρύφων Καρυώτης, αγρότης της Φαλάνης Λάρισας μιλώντας στην τηλεόραση του Open με δάκρυα στα μάτια είπε: «όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου, ήμουν στα περιβόλια, τώρα τα βλέπω και κλαίω. Για τα επόμενα δέκα χρόνια είχαμε παραγωγή, τώρα πρέπει να ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή».



Ο Χρήστος Καρυώτης, ροδακινοπαραγωγός μιλώντας στην κάμερα του Οpen είπε: «Τα δύο μου παιδιά θα φύγουν, θα πάνε στην Αθήνα για δουλειά. Η πολιτεία δεν μας κοιτάζει, αυτά που έχουν εξαγγείλει είναι ψύχουλα».

Ο Γιώργος Καραϊσκος Μέλος συνεταιρισμού Λαρισαίων αγροτών ανέφερε: «Αγρότες και κτηνοτρόφοι έφυγαν μετανάστες μετά την καταστροφή» και πρόσθεσε μιλώντας στην τηλεόραση του Open «Δεν μπορούν να γυρίσουν πίσω. Το μέλλον είναι αβέβαιο».