ΕΛΛΑΔΑ

Το anti-bullying βίντεο του «Be You»: Τα τρία «Α» που πρέπει να τηρούμε

Tα τρία «Α»: Αναγνωρίζω, Αρνούμαι, Αντιδρώ στη βία στο σχολείο
Tα τρία «Α»: Αναγνωρίζω, Αρνούμαι, Αντιδρώ στη βία στο σχολείο
Pixabay

Viral το anti-bullying βίντεο της δράσης «Be You» με υπεύθυνο τον Jim Varouni

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού («school bullying»).

Ενόσω επικρατεί μεγάλη ανησυχία αναφορικά με τα ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα βίας μεταξύ ανηλίκων, είτε σε σχολικούς χώρους είτε εκτός αλλά και με αφορμή τη σημερινή Ημέρα, η εθελοντική δράση «Be You» με υπεύθυνο τον Jim Varouni (επίσης δισκογραφικό στέλεχος της Minos EMI, a Universal Music Company), μέσω του βίντεο που έχει φτιάξει, θέλει να στείλει δυνατό μήνυμα σε όλα τα παιδιά που πέφτουν θύματα bullying.

Στο viral αυτό βιντεάκι, δύο αγαπημένοι influencers, οι Vangelis Nakis και Didi-Afroditi, ενώνουν τις δυνάμεις τους και σε παροτρύνουν να κάνεις την διαφορά και να απολαύσεις ελεύθερα τα μαθητικά σου χρόνια με το να είσαι ο εαυτός σου. Δώσε τέλος στην σχολική βία από, ΣΗΜΕΡΑ!

«Από σήμερα οφείλουμε να τηρούμε τα τρία Α: Αναγνωρίζω, Αρνούμαι, Αντιδρώ στη βία στο σχολείο!».

Σημειώνεται ότι η εθελοντική δράση «Be You» είναι ένας μη κερδοσκοπικός σύλλογος που βρίσκεται υπό την αιγίδα της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ. Η ίδρυση του συλλόγου αυτού -ήδη από το 2012- αποτελεί καρπό ευαισθητοποίησης νέων κατά του σχολικού εκφοβισμού στα ελληνικά σχολεία.

jim.jpg
O υπεύθυνος της εθελοντικής δράσης «Be You» Jim Varounis


*Αν εσύ ή κάποιος που γνωρίζεις χρειάζεται υποστήριξη, μπορείς να επικοινωνήσεις είτε στο connect.athens@iasismed.eu , είτε τηλεφωνικά στο 211 182 4102.

Διαβάστε επίσης


Πιερρακάκης για σχολική βία: Ο εκφοβισμός δεν έχει θέση στην κοινωνία

Bullying στα σχολεία: Εξετάζεται η επαναφορά σκληρών ποινών – Πότε θα ισχύσουν τα νέα μέτρα

«Σπάστε τη σιωπή»: Δράση μαθητών κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού στο Σύνταγμα