ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Σύλληψη εκπαιδευτικού για σωματική βία και απειλές εις βάρος μαθητών

Χανιά: Σύλληψη εκπαιδευτικού για σωματική βία και απειλές εις βάρος μαθητών

Ο 62χρονος εκπαιδευτικός συνελήφθη στην Κίσσαμο, έπειτα από καταγγελίες γονέων για βιαιοπραγία εις βάρος μαθητών.

Το κατώφλι του εισαγγελέα πέρασε σήμερα (07/03) ένας εκπαιδευτικός ηλικίας 62 ετών που συνελήφθη στην Κίσσαμο Χανίων ύστερα από καταγγελίες γονέων για βιαιοπραγία εις βάρος μαθητών.

Είχαν προηγηθεί σοβαρές καταγγελίες της διευθύντριας, της ψυχολόγου και των γονέων έξι παιδιών, που κατέθεσαν ότι ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός, βιαιοπραγεί, και απειλεί μαθητές κατ’ εξακολούθηση, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων.

Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός είχε και στο παρελθόν βιαιοπραγήσει σε βάρος μαθήτριας, για να ζητήσει στη συνέχεια συγνώμη από τους γονείς της αλλά και από τη Διευθύντρια. Παρ’ όλα αυτά, όπως όλα φανερώνουν, εξακολούθησε να επιδεικνύει μία απαράδεκτη –όπως περιγράφουν οι καταγγέλλοντες συμπεριφορά εντός αλλά και εκτός του σχολικού χώρου– που οδήγησαν στη σύλληψή του.

Ο καθηγητής αναμένεται να δικασθεί αύριο (08/03) στις 12:00. Στη δίκη, εκτός από τη Διευθύντρια και την ψυχολόγο του σχολείου, αναμένεται να καταθέσουν και οι γονείς των έξι παιδιών.

Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός είχε συλληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2017, αφού εντοπίσθηκαν στην κατοχή του κάποια από τα απολιθώματα βάδισης προγόνου του ανθρώπου ηλικίας 5,7 εκατ. ετών, που είχαν κλαπεί από τον Τράχηλο Κισσάμου. Επιπλέον, φαίνεται ότι έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την αστυνομία για άλλες υποθέσεις.