ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Την Τρίτη το πρώτο απογευματινό χειρουργείο στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

Θεσσαλονίκη: Την Τρίτη το πρώτο απογευματινό χειρουργείο στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»
UNSPLASH.

«Ούτε υποχρεώνουμε, ούτε επιτάσσουμε κανέναν γιατρό», σημείωσε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Το πρώτο απογευματινό χειρουργείο επί πληρωμή θα γίνει την Τρίτη, 12 Μαρτίου, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη.

«Από τα 125 νοσοκομεία της χώρας μόνο πέντε δήλωσαν ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να κάνουν απογευματινά χειρουργεία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Σε κλινικές είμαστε πλέον πάνω από 150 που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον. Είναι μια μεταρρύθμιση που θα χρειαστεί χρόνος για να εφαρμοστεί αλλα μέσα σε αυτή την εβδομάδα ξεκινάνε στον Ευαγγελισμό και στο Γεννηματάς, και ακολουθούν το ΑΧΕΠΑ, το Ιπποκράτειο, το Αττικόν, το Γενικό Kρατικό Νίκαιας».

Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε: «Η ύπαρξη του μεγαλύτερου δικτύου φαρμακείων από όλες τις χώρες της Ευρώπης είναι ευλογία για την Ελλάδα. Τα φαρμακεία μπορεί να αποτελέσουν κρίσιμη παράμετρο στην παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους συμπολίτες μας. Εγώ τα θεωρώ απολύτως συμμάχους μας στην προσπάθεια αυτή. Η εφαρμογή ήδη δουλεύει.

Οι φαρμακαποθήκες είναι συνδεδεμένες ηλεκτρονικά και παρακολουθούμε τα αποθέματα φαρμάκων στην χώρα σε πραγματικό χρόνο. Ο στόχος είναι να μπορεί να υπάρχει και εφαρμογή στο κινητό που να σου λέει τη διαθεσιμότητα την φαρμάκων χωρίς να σου λέει ονόματα εταιρειών και προσωπικά δεδομένα αλλα μπορείς να μαθαίνεις αν υπάρχει το φάρμακο ή όχι».

Σχετικές ειδήσεις