ΕΛΛΑΔΑ

Σπείρα με κλεμμένα αυτοκίνητα στην Αττική: Η δράση του αρχηγού - Πως εξαπατούσαν τους αγοραστές

Σπείρα με κλεμμένα αυτοκίνητα στην Αττική: Η δράση του αρχηγού - Πως εξαπατούσαν τους αγοραστές

Ο αρχηγός, ήταν αποκλειστικός ρυθμιστής της λειτουργίας της σπείρας εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στην Αττική

Πάνω από 40 θύματα μετρά η σπείρα εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στην Αττική και έκλεβε αυτοκίνητα, της οποίας μέλος ήταν και πασίγνωστος ηθοποιός.

Όπως έγινε γνωστό, η συμμορία αποτελούσε τον τρόμο και τον φόβο για ιδιοκτήτες συγκεκριμένου τύπου αυτοκινήτων, καθώς η συμμορία είχε στοχοποιήσει τα εν λόγω οχήματα. Οι δράστες είχαν καταφέρει από την κλοπή και την «κλωνοποίηση» των αυτοκινήτων να αποκομίσουν 980.000 ευρώ, με τουλάχιστον 40 θύματα, ένας εξ αυτών και ένας πολύ γνωστός διεθνής ποδοσφαιριστής με μεγάλη καριέρα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αγγλία.

Η Αστυνομία εξάρθρωσε μέλη της και πέρασε χειροπέδες σε 6 άτομα ηλικίας από 21 έως 51 ετών ενώ αναζητούνται δύο ακόμη. Ένας μέλος της σπείρας και των συλληφθέντων αποτελεί γνωστός ηθοποιός (Ν. Γ.) που έχει συμμετάσχει σε μια από τις κορυφαίες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης.

Η δράση του «αρχηγού»

Συνελήφθησαν και δυο αδέρφια, 35 και 32 ετών, ο ένας εκ των οποίων μάλιστα είναι και ο φερόμενος αρχηγός της οργάνωσης. Ο αρχηγός, ήταν αποκλειστικός ρυθμιστής της λειτουργίας της οργάνωσης. Ηταν ιδιοκτήτης εταιρείας με έδρα στα Ανω Λιόσια όπου λειτουργούσε συνεργείο-φανοποιείο αυτοκινήτων.

Ο ίδιος επέλεγε και κατεύθυνε τα υπόλοιπα μέλη σχετικά με τα οχήματα που θα έκλεβαν καθώς και το τι θα συνέβαινε στη συνέχεια με αυτά. Αποτελούσε το πρόσωπο που χειριζόταν την κατάσταση, την αποθήκευση και την παράδοση των πωλούμενων ανταλλακτικών στις διαμεταφορικές εταιρείες. Μάλιστα, στο συνεργείο του μετέφεραν τα οχήματα που επρόκειτο να πλαστογραφηθούν και διαχειριζόταν το οικονομικό κομμάτι της κατάστασης.

Το δεύτερο άτομο και αδελφός του αρχηγού ήταν ιδιοκτήτης εταιρείας που πλέον τελεί υπό εκκαθάριση. Είχε τον ρόλο του «εξωτερικού πωλητή». Πραγματοποιούσε τις ταξινομήσεις οχημάτων από το εξωτερικό και στη συνέχεια διαχειριζόταν την πώληση τους, εξαπατώντας τους αγοραστές.

Ο ρόλος του ηθοποιού στο κύκλωμα

Ο ηθοποιός που αποτελεί ένα από τα μέλη της συμμορίας που συνελήφθησαν, είναι ένας 51χρονος που δραστηριοποιούνταν στον καλλιτεχνικό χώρο, καθώς ήταν ηθοποιός και είχε συμμετάσχει σε τηλεοπτική σειρά.

Ο Ν.Γ., διαθέτει πλέον συνεργείο στην περιοχή των Αχαρνών, ενώ δίπλα από αυτό υπήρχε και ένας υπαίθριος χώρος με υψηλή περίφραξη, ο οποίος λειτουργούσε ως αυτοσχέδιο διαλυτήριο αυτοκινήτων, όπου με βαν φόρτωναν τα ανταλλακτικά.

Σε βίντεο που εξασφάλισε το newsbomb.gr, ο δράστης – μέλος της σπείρας κάνει ατάραχος την έρευνά του στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, παρ’ ότι το όχημα βρίσκεται σταθμευμένο σε πυλωτή πολυκατοικίας.