ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Εξαπατούσαν ηλικιωμένους με πρόσχημα χειρουργική επέμβαση συγγενών τους - Μία σύλληψη

Έβρος: Εξαπατούσαν ηλικιωμένους με πρόσχημα χειρουργική επέμβαση συγγενών τους - Μία σύλληψη

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας εξιχνίασαν δύο υποθέσεις απατών, που διαπράχθηκαν στις 14 και 19 Μαρτίου αντίστοιχα, σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές του Έβρου

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται αλλοδαπή στην Ορεστιάδα, ως μέλος σπείρας που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών, με πρόσχημα χειρουργική επέμβαση στην οποία θα υποβαλλόταν συγγενής τους.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας εξιχνίασαν δύο υποθέσεις απατών, που διαπράχθηκαν στις 14 και 19 Μαρτίου αντίστοιχα, σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές του Έβρου.

Πιο αναλυτικά, άγνωστοι δράστες κάλεσαν τηλεφωνικά τις δυο παθούσες, στα εν λόγω περιστατικά προσποιούμενοι τον γιατρό και με πρόσχημα ότι συγγενής τους πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση απαιτούσαν χρηματικά ποσά για να γίνει το χειρουργείο και τις έπειθαν να συγκεντρώσουν χρήματα, χρυσές λίρες και κοσμήματα κατά περίπτωση και στη συνέχεια να τα παραδώσουν σε προκαθορισμένο σημείο σε συνεργάτιδά τους.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, το μεσημέρι της Τρίτης συνελήφθη στην Ορεστιάδα μία αλλοδαπή, που με το πρόσχημα του χειρουργείου είχε αποσπάσει χρηματικό ποσό από ηλικιωμένη, το οποίο και αποδόθηκε στην κάτοχό του.

Σε βάρος της συλληφθείσας σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης με την σχετική δικογραφία να περιλαμβάνει και συνεργούς της, που αναζητούνται από τις Αρχές.

Παράλληλα, όπως διαπιστώθηκε στις 14 Μαρτίου σε οικισμό του Έβρου, η ανωτέρω αλλοδαπη απέσπασε από άλλη ηλικιωμένη χρηματικό ποσό χρυσές λίρες και κοσμήματα. Στην κατοχή της δράστιδας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ συνεχίζεται η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, για να εξακριβωθεί εάν τυχόν συμμετείχε σε παρόμοια αδικήματα καθώς και για να ταυτοποιηθούν οι συνεργοί της.